Във Виена се проведе конгрес на председателите на парламентите. Това

...
Във Виена се проведе конгрес на председателите на парламентите. Това
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Замисълът около Слави Трифонов е деструктивен за българската политическа система

Във Виена се организира конгрес на ръководителите на парламентите. Това е събитие, което се провежда един път на пет години. Отделно това е международна среща на дамите председателки на парламенти. Идват доста съществени политици от целия свят.
Това съобщи водачът на "Движение 21 " Татяна Дончева в предаването "Говори в този момент " по Българска национална телевизия, като отговор на въпроса, дали не е била на шопинг в австрийската столица, до момента в който в България се разрастваше по този начин наречения скандал "500К ", в границите на който се твърди, че тя е предложила половин милион лв. на депутата от Има Такъв Народ Радостин Василев да разцепи парламентарната група на партията.

"Самият Радостин Василев сподели няколкократно, че аз не съм му давала пари. Не знам какъв брой пъти би трябвало да задавате въпроса, с цел да получите различен отговор. Ще си диря правата в съда. Аз съм водила такива диалози с десетина души от Има Такъв Народ. Те не си признават. Не съм им предложила пари.

Той самият сподели, че не съм му предложила пари - какво е 500к? Аз нямам спомен изобщо да съм писала. Възможно е да съм си драскала на листче. Понякога надрасквам, от време на време не. Какъв по-убедителен източник от първоизточника ", сподели още тя, разяснявайки обвиняванията по неин адрес.

"Като споделя, че не съм му предложила пари, за какво Тошко Йорданов твърди противоположното. Защо Виктория Василева сподели в Народното събрание да кажа от къде са тези пари. Тази работа е просто една интрига. Не знам каква работа ще им прави. Но е повече от ясно е, че на нас не ни би трябвало тяхната група разцепена. Българска социалистическа партия, ДА и ИГБНИ имат 83 гласа.

Колко гласа съгласно вас трябват? Ако ние имаме 83, трябват 40, и то единствено за гласуването, а за работа 50 ", сподели още Дончева.

Относно разкритието си, че е говорила и с други депутати от Има Такъв Народ, Дончева сподели:

"Говорила съм с 10 души, които на пръв взор са ми се видели по-смислени, хора, които би трябвало да имат лидерски качества. Реакцията по абсурда сподели, че те се изживяват като хора, които могат да извършват разпоредби на сценаристите ".

Тя разяснява и аргументите за тези диалози.

"Искате ли да има държавно управление? Вие желаете ли да има държавно управление, като персона. Как си представяте да стане? То става единствено с диалози. Без диалози няма по какъв начин да стане. Ако желаете да има държавно управление, това значи да убедите тези хора, че има изгода от държавно управление, че страната ще има изгода, че Има Такъв Народ ще има изгода, че парламентарната им група ", изясни тя.

Дончева съобщи още, че не се е виждала с водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов.

"Не съм се виждала със Слави Трифонов. Мая и Христо са се видели, с цел да ги злепостави и тях. Смятахме, че Корнелия има повече благоприятни условия за контакти със Слави Трифонов. Оказа се, че и тя няма ", сподели тя.

Тя също продължи с тематиката за срещите: "Лидерът на Има Такъв Народ сподели, че няма да прави държавно управление. Това е безумна позиция от позиция на българската страна, от гледната точка на Има Такъв Народ и нейните депутати. Това е народът да ти е дал да си първа политическа мощ и вие да се подиграете с това. Да дадете някакъв лист, който няма да свърши работа. Каква изгода има партията им, те самите?

Тези хора няма политически качества. Дори в ГЕРБ, където Бойко Борисов е безспорен престиж, даже там ми се вижда по-налични хора, които биха се замислили, дали едно решение на техния водач е положително или не. В Движение за права и свободи, във връзка с предложенията на други хора има разсъждения. В Българска социалистическа партия и сега го има, без значение, че Нинова е изчистила всички престижи. Но хората разсъждават ".

"Разбрах това, когато ги прегледах тези десетина души. Има Такъв Народ са най-голямата политическа мощ без тях не може да има държавно управление. Какви благоприятни условия сме имали ние, с цел да поставим старания да има държавно управление.

Неговият честен проблем и на сценаристите, и на Слави Трифонов е този, че са си намерили някой като мен, който ги е предиздвикал да мислят. Да, аз съм подбудител, само че не към разединение. Разцеплението им е цялостен нонсенс, нужна е цялата група. Тази група би трябвало да стартира да мисли самостоятелно, само че аз не видях мислещи хора. Не е вярно някой да взима решенията и да им ги постанова безприкословно ".

След това Дончева атакува хората на Слави и разкри съгласно нея същинската цел на шоумена и партията му.

"Не единствено Слави няма никакво желание да прави държавно управление, а тези хора нямат никаква концепция по какъв начин се прави политическа активност. Там има хора, които желаят да заемат някакви позиции, тъй като считат, че досегашната система им пречи. Аз върша основна разлика сред сътрудниците от Национална движение „Симеон Втори", само че там имаше доста съществени хора, имаше и от тия, дето не бяха чак толкоз готови за политиката данни, само че те имаха данни и доста бързо включиха да проучват проблемите и доста бързо учеха.

Тук видях просто едни хора, които са парализирани. Щом им споделя вожда, значи е по този начин. там нищо не се слага под подозрение.

Ще ви покажа един образец. В този интервал, когато стана ясно, че връщат мандата, срещам в коридора Хиновски, забързан. Питам го, за какво бърза. а той дава отговор, че отива да написа публикация за покачването на цените на тока. Хиновски? Каква публикация. Казвай какви ограничения да вземаме. Ти публикации си писал до в този момент като самостоятелен специалист.

Депутат, ръководител на комисията по енергетиката, те му дали лостовете в ръцете, а той не знае какво да прави. Казвам ви какво се случи пред очите ми. Вие го вярвайте, в случай че желаете. Дадох си окончателната сметка. След като тези зрели съществени възрастни хора със лична биография, които могат да бъдат татковци и майки, имат такова отношение - все едно, че от тях нищо не зависи.

Не, това нещо е чип, това е нрав ", разкри Дончева.

"Според мен целия план на Слави е да няма държавно управление. Той е извънредно деструктивен за българската политическа система. Ако започнете от въпросите на референдума и видите до какво те могат да доведат във времето. Ако наблюдавате ролята му в интронизирането на Бойко Борисов,. ще разберете, че това е човек, употребен за съществени политически цели.

Ползван за торпилирането на цялостната политическа система, за почистване на терена и попълването с невежи хора. Ако ти не можеш, просто не можеш. Днешното общество е такова. Ако има подобаваща медийна акция, подобаваща среда, могат да ви изтикат на всички места, само че в случай че вие не може да решавате проблемите, вие все едно ще круширате.

Деструкцията на политическата система - методът, по който желаеха редуциране на депутатите и мажоритарна система. Ако в БГ има 120 депутати парламент, а 30-40 души група са постижими, вие на процедура ще получите надзор с 30-40 души, което доста партийната политическа система не ви разрешава да получите ", изясни тя.

По думите ѝ, против нея няма изпълнена политическа поръчка.

"Няма такова нещо. Аз съм индивидът, който им пречи да осъществят някакви замисли. Дори с позициите във връзка с държавното управление. Тези хора си представяха, че ИБГНИ ще бъде смокинов лист за сглобка сред Движение за права и свободи, Демократична България и Българска социалистическа партия. Те желаят да вкарат Движение за права и свободи в компанията, само че ние да сме им прикритие. Ние не желаеме Движение за права и свободи в компанията.

Слави Трифонов ще ви изясни, че всичките опорки са цялостно съвпадане. Ако са, къде е закриването на спецсъдилищата. Движение за права и свободи не са отишли на правната комисия. Там също има синхрон. Какво пречеше да се свика комисията? Какво циклят от 20-3 дни с трите бюджета. Колко дни изгубиха в празни парламентарни дейности? Чували ли сте някой да бърника из бюджета без министъра на финансите. Това се прави, с цел да се бави време ", сподели Дончева.

Според водача на "Движение 21 " тази работа наподобява като съзнателно саботиране на работата на Народното събрание.

"Защото в понеделник ще стартират да скандират по какъв начин президентът неотложно би трябвало да издаде указа за парламентарните избори. Не на 21 ноември, с цел да може на втория възможен тур да се създадат и парламентарните. Те ще желаят на 14 ноември, с цел да стане още по-голяма каша.

Президентът Радев би трябвало да държи две седмици указа, по този начин той ще бъде нападнат, че го задържа, с цел да има избори две в едно ", сподели тя.

Дончева разяснява и абсурда ѝ с ръководителя на Народното събрание Ива Митева.

"Спряхме да си приказваме, когато тя изправи страната пред конституционна рецесия, скъсвайки решението на Народното събрание по какъв начин да завърши мандата на Има Такъв Народ. Направи това под диктовката на Тошко Хаджи Тодоров. Оттогава не си приказваме. А аз съм била интригантка - за какво? Защото съм ѝ предложила човек за "Човешки запаси "?

Това, че тя изпрати нас във Виена, а не отиде самата тя, с цел да направи контакти, приказва задоволително за равнището на индивида ", изясни тя.

Дончева отхвърли, че има интерес от закриване на спецсъдилищата и спецпрокуратутрата, тъй като има над 10 каузи там.

Дончева е безапелационна, че ще съди Тошко Йорданов.

"Ще заведа дело, исковете против Тошко Йорданов. Той по някакъв метод би трябвало да е получил информация, която не е уклончива, с цел да бъде сигурна. Имам искове за това, което Тошко Йорданов е направил в предаването си и в предаването на Петър Волгин. А пък кой още, ще го мислим.

Не ме плашете с излизане от политиката. Аз съм в политиката от 12 години. Влезнах в политиката, само че не знаех, че Народното събрание ще трае 9 дни. Това, което се случва сега, постановат друга позиция. Трябва да удържим това, в което бяха в името на митингите. И в случай че слави и сценаристите работата по подмяната на идеята на протестиращите хора, ние би трябвало да устоим ", сподели тя.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР