Във Видинска област е сформират щаб за превантивни мерки и

...
Във Видинска област е сформират щаб за превантивни мерки и
Коментари Харесай

Във Видинско е сформиран щаб за превантивни мерки срещу коронавируса

Във Видинска област е образуват щаб за превантивни ограничения и битка против болестта ковид, заяви регионалният шеф на Видин Момчил Станков, който през днешния ден организира работна среща с всички институции, имащи отношение към болестта ковид.

До момента в страната и в региона няма открит случай на болни от ковид, посочи Станков.

Вирусолог: Коронавирусът и грипът могат да се разграничат единствено с лабораторно проучване

Осигурени са отделения във видинската болница, в случай че се наложи да бъдат сложени под карантина болни лица до извозването им в инфекциозни отделения. Той уточни, че за Видин е избрана ВМА в София, където да бъдат превозени заболелите. Институциите имат подготвеност и за посрещане на посетители в града за новия туристически сезон, където съгласно предварителните прогнози се чака да дойдат към 150 000 души.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2 през миналото денонощие са минали към 2000 товарни коли, като 2/3 от тях излизат от страната.

Тази нощ на Граничен контролно-пропусквателен пункт Връшка чука са минали 10 товарни автомобила, които идват от Италия, само че те пътуват директно през региона. Превенция се прави на всички контролно-пропускателните пунктове в региона на лица влизащи във Видин от Китай и Италия. Дете от община Ружинци и майката са се завърнали от Италия и са сложени под 14-дневна карантина, добави Станков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР