Във Видин заработи пункт за издаване на регистрационни карти за

...
Във Видин заработи пункт за издаване на регистрационни карти за
Коментари Харесай

Във Видин отвориха пункт за издаване на регистрационни карти за временна закрила на украинци

Във Видин проработи пункт за издаване на регистрационни карти за краткотрайна протекция на бягащите от войната в Украйна, оповестиха за Българска телеграфна агенция от Областната дирекция на министерството на вътрешните работи (ОДМВР)-Видин.

Пунктът е ситуиран в постройката на Областна дирекция, работи без спиране - 24 часа,  и бежанците се обслужват от чиновници на вътрешното министерство.

До 22 март общо 89 бежанци от Украйна, пристигнали на територията на Видинска област, са подали заявки и поискали интернационална протекция от Държавната организация за бежанците, прецизираха от ОДМВР-Видин. 

Към момента на територията на Видинска област има настанени в хотели, в частна база и къщи за посетители към 100 украински бежанци - главно дами и деца, сподели за Българска телеграфна агенция Любен Иванов, регионален шеф и ръководител на Кризисния щаб за приемане на търсещите протекция от военните дейности в Украйна хора. Не може да бъде конкретизирана броя на бежанците, които независимо са пристигнали в района и са намерили заслон при родственици и другари. Областта има подготвеност да одобри още хора, за които е обезпечен заслон и всичко належащо.

В околните  дни се чакат във Видин да дойдат към 20 украински бежанци, главно спортисти, сподели още Любен Иванов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР