Във Видин започва подаването на заявления за обезщетение на собствениците

...
Във Видин започва подаването на заявления за обезщетение на собствениците
Коментари Харесай

Във Видин вече приемат заявления за обезщетение за умъртвени прасета

Във Видин стартира подаването на заявки за обезщетение на притежателите на свине, изпълнили превантивните ограничения против африканската чума. 
Във връзка с изискванията и реда за подкрепяне на стопани, подхванали ограничения за разчистване и стерилизация при осъществено непринудено кръвопролитие на свине за угояване за персонални потребности в санитарните зони и след среща, извършена на 19 август в Областна администрация - Видин, Общината осведоми, че ще бъде предоставена финансова помощ на притежатели, отговарящи на следните критерии: Отглеждащи до 5 свине за угояване, ситуирани в санитарните зони във ферми вид „ персонално стопанство “, които не продават на пазара, а добиват месо единствено за персонална употреба; Включени в лист, направен от кмета/кметския наместник на обитаемото място, възложен в Областната епизоотична комисия  (ОЕК)  и удостоверен от регионалния шеф и от формалния доктор, с автограф и щемпел.
Размерът на подпомагането е 300 лв. на плантация вид „ персонално стопанство “ в санитарните зони, а средствата ще се употребяват за дезинфектанти и консумативи за осъществяване на стерилизация след доброволното кръвопролитие.
Санитарните зони включват обекти вид „ заден двор “ в 20-километровата зона към индустриалните ферми, както и тези, намиращи се в обитаеми места, където има висок епизоотичен риск за разпространение на болестта и са избрани с решение на ОЕК.
Условията за даване на помощта са : подадено заявление по пример, с което стопанинът заявява, че е направил непринудено кръвопролитие, направил е разчистване и стерилизация с изтъкване на название и количество на закупените дезинфектанти и консумативи за дезинфекция; да не обитава обекта с свине за интервал минимум 12 месеца, след последната стерилизация и без да е регистриран; констативен протокол (по образец) за осъществено кръвопролитие и за осъществено разчистване и стерилизация, публикуван и подписан от кмета/кметския наместник.
Заявленията се подават в кметството на съответното обитаемо място, а за град Видин – в Информационния център , който се намира в административната постройка на Общината, пл. „ Бдинци “ №2, ет.1 (вход откъм паркинга).
В град Видин могат да аплайват за помощ притежателите, които отглеждат свине в региона с граници: ул. „ Гео Милев “, ул. “Редута “, Безмитна зона, ул. “Момчил Войвода и ул. “Цар Михаил Шишман III “.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР