Във Видин пристигнаха 97 гребци от 12 държави, които ще

...
Във Видин пристигнаха 97 гребци от 12 държави, които ще
Коментари Харесай

Видин посрещна 97 гребци от 12 държави, участници в международната регата ТИД

Във Видин дойдоха 97 гребци от 12 страни, които ще вземат участие в интернационалната гребна регата ТИД. Това заяви за Българска телеграфна агенция Йонко Кожухаров, началник на българския сектор на ТИД. Към тях през днешния ден са се включили още 25 български гребци, чака се по трасето до делтата на Дунав да се включат и още участници.

Освен туристи от дунавските страни, към похода тази година са се присъединили и петима от Австралия, един от Съединени американски щати и други от Холандия, Англия и Швейцария. Най-младият участник е на 11 години от Хърватия, а 19-годишната Каролина от Берлин (Германия) ще премине целия сектор на ТИД от 2516 километра.

За първи път в своята история интернационалната гребна регата ТИД дебаркира в българския сектор в село Връв, а не както до момента в Ново село. Причината е, че община Ново село не може да обезпечи успокоение и условия за участниците, сподели Йонко Кожухаров.

Днес гребците имат почивен ден и среща с кмета на Видин, а на следващия ден потеглят за Лом.

Международната гребна регата по река Дунав ТИД се организира годишно от 1956-а. Тази година тя стартира на 22 юни от устието на реката при Инголщад в Германия и ще завърши на 5 септември при делтата на Дунав в Румъния.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР