Във Видин граждани за втори ден излязоха на протест срещу

...
Във Видин граждани за втори ден излязоха на протест срещу
Коментари Харесай

Втори ден видинчани протестират в защита на болницата си

Във Видин жители за втори ден излязоха на митинг против предлаганото от здравния министър преструктуриране на болничното заведение в града. Подкрепят и настояванията на медицинските експерти за почтено възнаграждение на труда им. Протестът е проведен от Инициативен комитет с присъединяване на представители на Българска социалистическа партия, както и от жители в обществената мрежа.
Преди дни медицински сестри, лаборанти, акушерки и лекари уведомиха управлението на здравното заведение, че са подготвени групово да изоставен. Според протестиращи е неприемливо закриването на отделения във видинската болница.
"Това е застаряващо население с доста съпътстващи болести. Тези хора са обречени на крах ", показа доктор от болничното заведение.
"С една пенсия от 180 лв., по какъв начин е допустимо, по какъв начин смятате, че може да се пътува до Враца. Това са 130 километра ", сподели една от протестиращите.
Заедно с жителите пред болничното заведение излязоха и медицински експерти, които преди дни обявиха, че са подготвени да изоставен групово в края на септември.
"Първо сме регионална болница, второ тук има хора, които не могат да устоят превозване до друго лечебно заведение в сериозна обстановка ", безапелационни са медиците, които упорстват за смяна в системата на опазване на здравето и лечебните заведения да не са търговски сдружения.
"Отделенията може да се затворят по тази причина, тъй като няма човешки запас. Няма лекари, няма експерти. Няма да останат медицински експерти, тъй като ние при тези условия няма да останем на работа ", обявиха лекарите.
Уведомления за овакантяване на работа са подадени от 10 отделения и звена във видинската болница. Една трета от медицинските експерти са подготвени да си тръгнат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР