Във Видин е започнала процедура по сливането на две училища.

...
Във Видин е започнала процедура по сливането на две училища.
Коментари Харесай

Сливат две училища във Видин

Във Видин е почнала процедура по сливането на две учебни заведения. Видинското главно учебно заведение "Отец Паисий " ще бъде закрито през идната образователна година, а учениците - преместени в СУ "Св. св. Кирил и Методий ". Предложението за усъвършенстване на учебната мрежа бе оповестено от община Видин на конференция.

За 2021 година главно учебно заведение "Отец Паисий " е имало дефицит от 51 000 лв., сподели шефът на образователното заведение Лиана Иванова. През тази образователна година учебното заведение е дофинансирано със средства от Община Видин в размер на 13 589 лева В момента там учат 56 възпитаници в 5 паралелки, от които две са слети. В учебното заведение са записани 16 деца със специфични просветителни потребности, само че те се образоват в Центъра за специфична просветителна поддръжка. Има 10 учители и петима души непедагогически личен състав.

За сливането на двете учебни заведения са дадени позитивни мнения на Обществените съвета към тях и преобразуването би трябвало да завърши до началото на септември, добави шефът на приемащото приблизително учебно заведение Бисерка Каменова. Сградният фонд на ОУ "Отец Паисий " ще бъде стопанисван от Професионалната техническа гимназия "Васил Левски ", която и все още употребява част от постройката. Предложението би трябвало да бъде одобрено от Общинския съвет във Видин и от Министерството на образованието и науката, сподели за Българска телеграфна агенция Ангел Донкин, краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на Регионалното ръководство на образованието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР