Във видеообръщение във Фейсбук премиерът Кирил Петков призова българите да

...
Във видеообръщение във Фейсбук премиерът Кирил Петков призова българите да
Коментари Харесай

Кирил Петков: Не трябва да ни е страх от ваксинацията

Във видеообръщение във Facebook министър председателят Кирил Петков прикани българите да се имунизират, само че още веднъж акцентира, че до момента в който е министър председател имунизацията против COVID-19 няма да бъде наложителна.

„ Всички ние желаеме да няма ограничавания поради COVID-19. Всички ние желаеме децата ни да вървят на учебно заведение. Всички ние желаеме бизнесите ни да работят свободно. Всички ние желаеме да няма ограничавания поради зеления документ, само че факт е, че сме на прага на петата вълна на COVID-19. За страдание към този момент 5000 кревати в лечебните заведения са заети, единствено с новопостъпили. Само през вчерашния ден имаме новозаразени 5500 индивида, 522 са на интензивни кревати ”, разяснява Петков.

По думите му единственият метод да успеем да останем с минимални ограничавания е посредством имунизация.

„ Добрата вест е, че за последните 3 дни 100 000 избраха да се имунизират. Само през вчерашния ден го направиха 35 000 индивида. Вече 2 млн. българи са изцяло имунизирани “, добави той.

Премиерът сподели още, че не би трябвало да ни е боязън от имунизацията и че въз основата на нови научни данни, тя е най-хубавата даже и при хора със странични болести.

„ Ако успеем да стигнем 75% от българите да се имунизират, дружно ще успеем да не затворим стопанската система, учебните заведения и най-много да няма хора по стълбите на лечебните заведения, което за мен е най-важното “, сподели Петков.

„ Изборът е на всеки един от нас и този избор би трябвало да остане свободен, само че той има резултат освен върху персоналното здраве, само че и върху цялото общество. Само дружно може да преодолеем тази вълна. Разчитам на вас “, добави той.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР