Във видеообръщение министър-председателят Кирил Петков определи вчерашното заседание на Консултативния

...
Във видеообръщение министър-председателят Кирил Петков определи вчерашното заседание на Консултативния
Коментари Харесай

Премиерът обеща: Още този месец ще отиде до Северна Македония

Във видеообръщение министър-председателят Кирил Петков дефинира вчерашното съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) като навременна и потребна полемика, оповестиха от държавната пресслужба.

По думите му, тя е посочила, че всички участници споделят една обща цел - излизането от застоя в връзките с Република Северна Македония и даването на ново начало в устрема към добросъседство .

„ Искам да благодаря на президента за свикването на КСНС през вчерашния ден, както и на парламентарно показаните групи за тяхното присъединяване. Ние дружно се обединихме към обща цел - добросъседство. Потвърдихме съществуващата позиция на България в връзките ни с районен съд Македония ”, съобщи министър-председателят.

По думите му е даден и нов старт на разговора, който би трябвало да се случи през идващите месеци със западната ни съседка. „ В този нов старт би трябвало да обсъдим значими за двете страни - тематики за правата на българите в Северна Македония, обща инфраструктура, общ културен календар, евроинтеграция и история ”, добави той.

" Само с труд и доста изпитание ние можем да реализираме бърз прогрес в нашите връзки. Надявам се, че нашите съседи и нашата делегация във всички тези сфери ще могат да реализират действителен напредък ", уточни министър председателят. И съобщи, че още този месец ще отиде до Република Северна Македония, за да покаже, че през градивен разговор и диалогични дейности може да бъде направено доста повече от постигнатото през последните години.

Заедно можем повече ” , заключи министър председателят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР