Във видеоклип Агенция Пътна инфраструктура“ разяснява основните принципи на тол системата. От

...
Във видеоклип Агенция Пътна
инфраструктура“ разяснява основните
принципи на тол системата. От
Коментари Харесай

Видеоклип разяснява основните принципи на тол системата

Във видеоклип Агенция „ Пътна инфраструктура “ коментира основните принципи на тол системата. От 1 март 2020 г. тежкотоварните транспортни средства над 3,5 т ще употребяват платени сектори от републиканската пътна мрежа на база на изминато разстояние като заплащат тол такса.

Клипът изяснява кои транспортни средства ще преминат от е-винетки на тол такси, по какъв начин се изчисляват те, както и възможността превозвачите да се ориентират предварително в сумите благодарение на тол калкулатора на страницата на Националното тол ръководство www.bgtoll.bg. Във видеото са изброени трите метода, по които може да се регистрират тол сегментите и да се заплаща за изминато разстояние – маршрутна карта, бордово устройство и GPS тракер.

Превозвачите могат да се информират откъде да купят маршрутна карта или как да се свържат с сътрудниците на АПИ, ако искат да употребяват другите два метода за тол таксуване. Ако водачите решат да пренебрегнат разпоредбите, би трябвало да знаят санкциите, които ги чакат – компенсаторна такса на пътя или електронен фиш в края на деня. Глобата, в случай че не платят компенсаторната такса, е най-малко 1 800 лева

Видеоклипът може да бъде забелязан в канала на АПИ в платформата за видео споделяне YouTube, както и на страницата на Националното тол ръководство в рубриката „ Видео “, в секция „ Новини “.



*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР