Във видеобръщение народният представител от БСП Кристиян Вигенин заяви подкрепата

...
Във видеобръщение народният представител от БСП Кристиян Вигенин заяви подкрепата
Коментари Харесай

Вигенин подкрепи Нинова и я определи като алтернатива на безвремието в БСП

Във видеобръщение националният представител от Българска социалистическа партия Кристиян Вигенин съобщи поддръжката си за кандидатурата на Корнелия Нинова на идния избор за избор на ръководител на Българска социалистическа партия.
Според него през четирите години на председателстването на левицата Нинова е потвърдила, че е опция на безвремието, в което е изпаднала партията, преди тя да застане отпред.
„ Българска социалистическа партия се върна на действителния политически терен “, показва Вигенин и добавя, че „ От спаринг-партньор на ГЕРБ, партията се трансформира в действителен кандидат за първото място “.
Бившият евродепутат и външен министър признава още: „ Особено оценявам усилието на Корнелия Нинова да преодолее двойната природа на Българска социалистическа партия, култивирана с десетилетия “.
На 12 септември за първи път в историята си столетницата ще организира директен избор за ръководител. Така всички редови социалисти ще имат действителна опция да вземат участие с гласа си в процеса.
На 4 август сегашният водач на партията разгласи на брифинг, че ще се кандидатира за втори мандат.
Ето цялото послание на Кристиян Вигенин:
„ Уважаеми приятели, скъпи другари,
Аз съм един от номинираните за ръководител на Българската социалистичеса партия.
Искрено благодаря на структурите, които са ме издигнали, както и на тези, пред които авансово отдръпнах номинацията си, в действителност одобрявам това за израз на огромно доверие. Аз самият не съм заявявал планове да се кандидатирам и в случай че някой ден реша да го направя, убеждавам ви, ще знаете от рано и няма да очаквам последния миг, с цел да мисля по въпроса.
Аз поддържам решението на Корнелия Нинова да се кандидатира за втори мандат отпред на Българска социалистическа партия.
В преценката си за един или различен претендент постоянно съм се водил само от интереса на Българска социалистическа партия, а не от персонални благосклонности или сметки.
С ясното схващане, че не съм и нямам желание да бъда част от най-близкия й екип, преди 4 години поддържах Нинова не тъй като чаках постове и назначения, както някои, а тъй като видях в нея опция на безвремието и апатията, в която бяхме изпаднали - тя изиска председателския пост с сила, упоритост и съответни обществени задължения и аз й повярвах.
Оказах се прав - за тези 4 години имаше и неточности, не всяко деяние на ИБ заслужаваше утвърждение, само че Българска социалистическа партия се върна на политическия терен и от спаринг-партньор на ГЕРБ се трансформира в действителен кандидат за първото място; поетите обществено задължения в нейната платформа бяха осъществени изцяло; изборните резултати демонстрираха, че се движим в вярната посока.
Дали е вътрешен глас или е дарба за бърз разбор на обстоятелствата, само че в сериозни моменти Нинова зае изненадващи, след това потвърдено верни позиции.
Особено оценявам усилието да преодолее двойнствената природа на Българска социалистическа партия, култивирана с десетилетия - едно лице пред Брюксел и сътрудниците от ПЕС, друго в страната; бранител на бедните, изоставените и онеправданите, а в това време и инструмент на част от олигархията; правила в програмните документи, безпринципни взаимни отстъпки в управническите дейности. Окончателното унищожаване на тази двойнственост е ключът към връщането на доверието в Българска социалистическа партия.
Въпреки товара на предишното, точно с помощта на напъните на Нинова през днешния ден с намерено чело можем да бъдем от вярната страна, да бъдем по собствен метод част от гражданския митинг против мафията, мутрите и олигархията, за народна власт и честност в политиката;
В същото време така наречен вътрешна съпротива – разнородна и постоянно деструктивна - не съумя да показа безапелационна опция и като политика, и като претендент с способен екип; парадоксално, за най-силен конкурент през днешния ден се счита точно зам.-председателят на партията, който близо 4 години споделяше и дружно с Нинова реализираше политиката на БСП;
Нямам подозрения, че с насъбрания опит и мъдрост Корнелия Нинова ще бъде по-силен и по-успешен водач в своя втори мандат отпред на Българска социалистическа партия.
Спирам с анализите. Ще прибавя единствено, че е време всеки да осмисли мотивацията си да бъде част от Българска социалистическа партия, да оцени трезво личните си благоприятни условия, да реши дейностите си през призмата на националния интерес и бъдещето на социалистическата концепция.
Ще се постарая в оставащото време да допринеса директният избор, а по-късно и конгресът на Българска социалистическа партия, да се проведат с триумф и Българска социалистическа партия да излезе от отчетно-изборната акция по-силна, по-единна и по-мотивирана. Пожелавам си в седмиците до края на септември да доминират полемиките за хрумвания, за политика, за бъдещето на България, да проведем почтено съревнование и да покажем висока интензивност в изборния ден.
За пръв път всеки социалист ще има думата кой да бъде идващият ръководител, по тази причина не пропускайте този късмет – гласувайте и дано си пожелаем триумф! “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР