Във видео, публикувано в социалната мрежа Екс в петък вечерта,

...
Във видео, публикувано в социалната мрежа Екс в петък вечерта,
Коментари Харесай

Американска депутатка демократ обвини Байдън в подкрепа на геноцид

Във видео, оповестено в обществената мрежа " Екс " в петък вечерта, представляващата щата Мичиган Тлайб - от Демократическата партия, от която е и Байдън - прикани още веднъж президента да поддържа преустановяване на огъня в продължаващата близо месец война сред Израел и радикалното палестинско придвижване " Хамас ".

След нападението на 7 октомври на " Хамас " против Израел, при което бяха убити минимум 1400 души (по данни на израелските власти), Джо Байдън заявява взаимност с израелците, които са основен близкоизточен съдружник на Вашингтон. Въпреки изрично декларираната обществена поддръжка от демократа, съпартийците му не са напълно единни по въпроса. 

" Джо Байдън поддържа геноцида на палестинския народ ", споделя Тлайб във, който включва фотоси на убити и ранени от израелските бомбардировки по линията Газа, фрагменти от пропалестински демонстрации в Съединени американски щати, фрагмент от видео, в който Байдън декларира поддръжката си за Израел, и фрагменти, на които израелският министър председател Бенямин Нетаняху изрича благодарности на президента на Съединени американски щати.

., the majority of the American people are not with you on this one.
— Rashida Tlaib (@RashidaTlaib)

Ройтерс показва, че Белият дом не разяснява казаното от Тлайб непосредствено, а вместо това удостоверява позицията си за краткотрайна " филантропична пауза " в сраженията в линията Газа.

" Както към този момент сме казвали, желаеме паузата да разреши филантропичната помощ да доближи до палестинското население и заложниците да бъдат освободени. Това, което не поддържаме, е апелът към Израел да спре да се пази от терористите от " Хамас ", обявиха от Съвета за национална сигурност към Белия дом.

" Американците няма да не помнят. Байдън, поддържа прекратяването на огъня в този момент или не разчитай на нас следващата година! ", съобщи Тлайб. " Господин президент, американският народ не е с вас по този въпрос. Ще си спомним това през 2024 година ", добави тя.

Няколко хиляди души се включиха през вчерашния ден в проява във Вашингтон, с цел да призоват за неотложно преустановяване на военните дейности в линията Газа, съобщи Франс прес.

Мнозина от тях развяваха палестински флагове и носеха арабски кърпи за глава. Повечето стачкуващи бяха младежи, като на проявата имаше и доста фамилии. Те насочиха апели за слагане на завършек на блокадата на линията Газа, заяви сътрудник на Агенция Франс Прес. Освен това стачкуващите показаха недоволството си от поддръжката, която оказват Съединени американски щати на Израел в спора с " Хамас ", което ръководи линията Газа и чиито бойци направиха невиждана офанзива против еврейската страна на 7 октомври - офанзива, която докара до ответна реакция на Израел, изразяваща се в предприемането на военни дейности против " Хамас ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР