Във Венецуела опозиционният лидер Хуан Гуайдо няма да има право

...
Във Венецуела опозиционният лидер Хуан Гуайдо няма да има право
Коментари Харесай

Зърната от кафе заместват парите във Венецуела

Във Венецуела опозиционният водач Хуан Гуайдо няма да има право да заема изборна служба за 15 години. Решението е на основния инспектор на страната, а претекстът е хипотетична корупция. Съединени американски щати дефинираха мярката като " смешна ". Икономическата рецесия обаче продължава да се задълбочава. Според отчет на Организация на обединените нации 24% от популацията се нуждае от незабавна филантропична помощ.


Гуарико. Градът се намира в Централна Венецуела. Хората там не са виждали пари от дълго време. Зърната от кафе се трансфораха в новата разменна единица.

" Не, не с пари. Тук се пазари с кафе ", изяснява продавачка. За разлика от венецуелската валута, цената на кафените зърна е относително постоянна.

Почти 4 милиона венецуелци страдат от недохранване, демонстрира последният отчет на Организация на обединените нации. Страната е изправена пред епидемии от малария, хепатит и дифтерит.

Венецуела постепенно се възвръща от следващата енергийна рецесия, която тук-там продължи повече от три дни. Президентът Мадуро упреква опозицията в бойкот.

Противникът му Хуан Гуайдо го упрекна, че си е обезпечил поддръжката на Москва с наличието на стотина съветски военни, които са във Венецуела от предходната седмица.

Съединени американски щати приканиха руснаците незабавно да изоставен латиноамериканската страна. Русия изясни, че военните са там, с цел да разискват двустранно съдействие.

Утре Венецуела се готви за митинги на двата лагера.
 Трети ден без ток във Венецуела Трети ден без ток във Венецуела
Днес е почивен ден във Венецуела след решение на управляващите. Причината е, че трети ден в страната има проблеми с електричеството.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР