Във Великобритания здравните власти предупреждават за „скрита пандемия“ от устойчиви

...
Във Великобритания здравните власти предупреждават за „скрита пандемия“ от устойчиви
Коментари Харесай

Британските власти предупреждават за скрита пандемия от устойчиви на антибиотици заболявания

Във Англия здравните управляващи предизвестяват за „ скрита пандемия “ от устойчиви на антибиотици болести, в случай че хората не реагират отговорно след Covid-19.

Симптомите на грип се чака да бъдат доста по-чести тази зима на фона на разрешеното обществено другарство, само че вземането на антибиотици не е отговор на казуса, предизвестиха английски медици. Това може да насърчи нездравословните бактерии да избегнат лекуването и да изложат на риск здравето на всички, означиха от Агенцията за здравна сигурност.

При един на всеки пет души с зараза през 2020 година болестта е било стабилно на антибиотици. И в случай че бактериите, причиняващи заразяването, към този момент не се въздействат от лекуването с тези медикаменти, това може да аргументи съществени затруднения и да докара до банкет в болница.

Ето за какво здравните управляващи предлагат антибиотици да се вземат единствено по наставление и единствено, когато в действителност това е нужно, като да вземем за пример при лекуване на сепсис, менингит или пневмония, както и за предотвратяване от инфекции по време на химиотерапия, цезарови разрези или някои други интервенции.

Антибиотици обаче се предписват и за лекуване на кашлица, болки в ушите или възпалено гърло, върху които имат доста дребен или никакъв резултат, споделят медиците.

Междувременно от Националния център за киберсигурност бе обявено, че е трябвало да се оправят с рекордните 777 хакерски атаки през предходната година, чиято съществена цел са били проучвателен центрове за ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР