Във Великобритания заплатите на шофьорите на камиони растат. А така

...
Във Великобритания заплатите на шофьорите на камиони растат. А така
Коментари Харесай

По-добре да карам камион за 20 паунда на час, отколкото автобус за 10

Във Англия заплатите на водачите на камиони порастват. А по този начин тази специалност става все по-привлекателна. Заради по-високите хонорари доста досегашни водачи на рейсове стартират да карат камиони, само че от това поражда проблем в градския превоз. Синдикалистът Боби Мортън споделя в изявление за " Sky News ", че новата наклонност е подбудена точно от острия дефицит на водачи на камиони, което подвигна заплащането им.

Някои автобусни линии към този момент са спрени

Той изяснява, че при водачите на рейсове промените са също толкоз дълги, колкото при сътрудниците им по камионите, както и че те също се сблъскват с липса на задоволително тоалетни и санитарни възли по време на работа. " Затова мнозина през днешния ден си споделят, че в тези незадоволителни условия е по-добре да карат камион за 20 паунда на час, в сравнение с рейс за 10 паунда. Така водачите на рейсове всеобщо минават в другия отрасъл ", обобщава синдикалистът. Според английската Конфедерация на автобусните превозвачи, сега липсват 4000 водачи на рейс. По тази причина някои линии към този момент не могат да бъдат обслужвани. Междувременно министерството на превоза заяви, че форсира процедурата по придобиване на дееспособност за автобусни водачи. Но дали това ще реши казусът?

Възможно е водачите и отсега нататък да продължат да бягат от автобусните компании, тъй като в страната не доближават 100 000 водачи на камиони, съгласно преценки на специалисти. " Всичко, което купуваме във Англия, се доставя с камион ", акцентира Род Макинзи от Асоциацията по авто превоз RHA. Добре знае се, че в последно време на Острова непрестанно възникваха дефицити на избрани артикули - да вземем за пример на пресни плодове и зеленчуци. По време на пандемията доста водачи от страни членки на Европейски Съюз се прибраха в родните си страни. А след Брекзита те към този момент не могат просто по този начин да се върнат във Англия и да продължат да работят като водачи.

Какво може да няма на Коледа?

Но и в други сектори през днешния ден доста по-често се приказва за дефицити. Така да вземем за пример английски фермери предизвестиха през миналите седмици, че 120 000 здрави прасета би трябвало да бъдат избити и кремирани. Причините: липса на работна ръка в кланиците и проблеми с логистиката заради дефицита на водачи. Междувременно най-големият производител на птиче месо разгласи, че по Коледа може да възникне недостиг от пуйки. А това е невъобразимо, имайки поради какъв брой доста държат британците на коледната си пуйка. На Коледа може да възникне и различен недостиг - на коледни елхи. " Тази година за британците ще бъде по-трудно да се снабдят с същинско коледно дърво ", споделя Марк Рофе, притежател на онлайн-магазин за коледни елхи. Причината за това е дефицитът на работна ръка, само че и по-високите цени на торовете и на дървесината, нужна за произвеждане на палети. Същевременно ползата към английските коледни елхи пораства, защото след Брекзита вносът на този артикул от Европейски Съюз е поскъпнал доста.

След Брекзита в страната към този момент не доближават и болногледачите. Кейти Итерингтън, която поддържа базата данни за болногледачи и персонални асистенти PA Pool споделя, че английските фрагменти просто не могат да компенсират неналичието на служащи от континентална Европа. Клубовете също се оплакват - там пък липсват телохранители. По време на пандемията заведенията месеци наред останаха затворени и доста бодигардове напуснаха сектора и си откриха други специалности с по-поносимо работно време, споделя в изявление шефът на браншовата организация на нощните заведения Майкъл Кил. Според вътрешни браншови информации, до предишния месец един от всеки пет клуба или заведения е бил заставен да затвори порти или да редуцира работното си време - заради липса на личен състав.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР