Във Великобритания за първи път осъдиха човек за производство на

...
Във Великобритания за първи път осъдиха човек за производство на
Коментари Харесай

Осъдиха за първи път създател на пистолет с 3D принтер

Във Англия за първи път осъдиха човек за произвеждане на оръжие с 3D-принтер. "Скотланд Ярд” заяви, че 26-годишният гражданин на Лондон Тендай Мусуере е приет за отговорен за основаването на револвер с 3D-принтер с решение на арбитър от столичния квартал Саутарк през днешния ден. Срокът на отнемане от независимост ще бъде избран на 9 август.

Компонентите на револвера, основан благодарение на принтера, с които би могло да се сглоби огнестрелното оръжие, са открити в жилището на Мусуере през октомври 2017 година по време на претършуване за опиати.

Заподозреният, който нямал лиценз за владение на оръжие, споделил на полицията, че револверът е изработен за филм, който се приготвя като част от университетска стратегия.

“Той съобщи, че не е знаел, че с съставените елементи на оръжието, които са му били отнети, може да се сглоби настоящ револвер.”, гласи заявката на полицията.

След наново претършуване на дома на Мусуере през февруари 2018 година, полицията разкрила и други съставни елементи на револвер, отпечатан на 3D-принтер.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР