Във Великобритания високопоставени консерватори ще проведат разговори за организиране на

...
Във Великобритания високопоставени консерватори ще проведат разговори за организиране на
Коментари Харесай

Премиер за 40 дни: искат оставката на Лиз Тръс

Във Англия високопоставени консерватори ще проведат диалози за образуване на " избавителна задача " за тяхната партия, която може да докара до бързо премахване на техния водач Лиз Тръс, написа вестник " Гардиън ". Това става, откакто новият министър на финансите Джеръми Хънт на процедура скъса нейния стопански пакет и даде сигнал за нова епоха на строги икономии.

" Гардиън " има информация, че група депутати от ръководещата Консервативна партия ще се съберат в понеделник, с цел да обсъдят бъдещето на премиера Лиз Тръс, като някои желаят тя да подаде оставка до дни, а други считат, че тя продължава да е министър председател, само че няма надзор върху събитията. Някои заплашват обществено да призоват Тръс да се отдръпна след забележимия неуспех на нейната стратегия за редуциране на налозите. 

Съюзниците на премиера предизвестиха заговорниците, че могат да ускорят провеждането на предварителни избори и че " торите могат да бъдат свършени като партия ", в случай че смъкват втори техен водач в границите на няколко месеца. Дори и лоялни хора на Тръс обаче охладняват и поддържат тесни връзки с нейните критици, написа " Гардиън ". Вестникът цитира някогашен министър, че " Тръс е  пасажер и самата тя го знае ". Депутат е декларирал, че " би било гротескно " да се разреши на Тръс да се появи в сряда по време на парламентарния надзор след поредицата от унизителни завои в политиката ѝ, уволнението на нейния съдружник Куази Куартенг и занемаряването на икономическия ѝ проект. 

" Гардиън " оповестява, че група от последователи на някогашния финансов министър Риши Сунак съществено възнамеряват по какъв начин и по кое време да отстранен Лиз Тръс и да я заменят с двойката Риши Сунак-Пени Мордант, които бяха главните противници на Тръс за лидерския пост и министър председател на страната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР