Във Великобритания вървят последните приготовления за сватбата на 33-годишния принц

...
Във Великобритания вървят последните приготовления за сватбата на 33-годишния принц
Коментари Харесай

Последни приготовления за сватбата на принц Хари и Меган Маркъл

Във Англия вървят последните мерки за сватбата на 33-годишния принц Хари и 36-годишната американска актриса Меган Маркъл, която ще се състои в събота. Предсватбената тресчица е обзела освен британците – международните медии дни наред се надпреварват да предават всевъзможни вести за всяка детайлност от кралското празненство. Британската социална медия Би Би Си, която не беше изключение от тази наклонност, в петък излезе и с различни оферти към хората, на които не им пука за сватбата, с какви други занимания да си уплътнят съботния следобяд.

В същото време интересуващите се от огромното събитие научиха, че в петък майката на невестата – афроамериканката Дориа Регланд – се е срещнала за пръв път с кралица Елизабет в Уиндзорския палат в наличието на своята щерка и бъдещия шурей.

По-рано майката на Метан се е срещнала с бъдещия си сват и пръв престолонаследник принц Чарлз, както и с принц Уилям, брат на младоженеца и негов кум.

След известна неустановеност, в петък се разбра, че принц Чарлз ще заведе булката до сватбения олтар, защото бащата на Меган няма да участва на сватбата.

В четвъртък Меган Маркъл популяризира изказване, в което удостовери, че татко й Томас Маркъл няма да пристигна на сватбата, само че изрази вяра, че медиите няма да го безпокоят и ще му дадат опция да се възвръща след претърпяна сърдечна интервенция.

В началото на май той получи значима роля в сватбената гала - да води щерка си до олтара.

Впоследствие обаче се развихри скандал с папаршки фотоси, на които Томас Маркъл се съгласил против 100 000 $. Заради създалата се обстановка той реши да се откаже от присъединяване си в церемонията, като съобщи, че не желае повече да " излага и тормози " щерка си.

Междувременно станаха известни детайлностите по какъв начин ще наподобява сватбената торта. Сладкарката Клеър Птек сподели, че тортата ще бъде поднесена по нетрадиционен метод - като особено готова " апаратура ". Тя ще бъде поднесена на 600-те посетители след венчавката по време на дневния банкет, който ще се състои в Уиндзорския палат.

Клеър Птек, която е собственичка на сладкарската къща Violet Bakery в лондонския Ист Енд, разказа изделието си като " неголямо отклоняване от традицията ". Тя е приготвяла тортата в продължение на пет дни благодарение на шестима индивида в кухнята на Бъкингамския замък. За изработката са употребявани към 200 италиански лимона от Амалфи, а също и 10 бутилки сок от бъз от кралския двор в Сандрингъм.

Резервна торта няма, при положение, че главната не се получи, сподели сладкарката и разясни: Това е просто торта, не може да не се получи.

В Уиндзор към този момент дойдоха и други членове на кралското семейство, в това число принц Уилям и брачната половинка му Кейт с децата, както и принц Чарз и брачната половинка му Камила.

Преди ден майката на булката се срещна в Уиндзорския палат с Уилям и Кейт и двете им по-големи деца принц Джордж и принцеса Шарлот.

Принц Уилям ще кумува на брат си. Меган ще има 10 млади шаферки и пажове, като всички те още не са навършили 8 години. Тя реши да не показва основна шаферка, защото не желае да избира всред тях.

Кралският монетен двор във Англия към този момент продава три разновидността на паметна монета за сватбата на принц Хари и Меган Маркъл с номинал пет английски лири.

Според консултантска компания сватбата ще донесе на английската стопанска система един милиард паунда. Феновете на кралското семейство могат да се снабдят с всевъзможни сувенири и артикули в магазините в английския град Уиндзор, където двойката ще се ожени в събота.

Край античните каменни стани на Уиндзорския палат, който е дом на британското кралско семейство от към 1000 години, към този момент къмпингуват почитатели на новобрачната двойка, смесени с туристи, както и многочислени телевизионни екипи. Мястото е украсено с английски и американски знамена.

Хари ще се ожени за звездата от телевизионната драма " Костюмари " (Suits) в църквата " Сейнт Джордж ", издигната през ХV век. След това новобрачната двойка ще напусне Уиндзор с карета, теглена от коне.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР