Във Великобритания стават модни коктейли с експериментална чернобилска безопасна от

...
Във Великобритания стават модни коктейли с експериментална чернобилска безопасна от
Коментари Харесай

Водка от района на Чернобил става модна във Великобритания

Във Англия стават фешън коктейли с пробна чернобилска безвредна от радиоактивност водка " Атомик " . Търговските вериги и кръчмите чакат началото на всеобщо произвеждане на новия артикул на английски и украински учени.

Информацията заяви професор Джим Смит от университета Портсмут пред РИА Новости . Той е работил за основаването на спиртната напитка.

През август учените показаха пробен алкохол, квалифициран от вода, добита от кладенците в Чернобил , дестилиран алкохол и пшеница, израсла в неразрешената зона. По думите на Смит, напитката, готова по обичайна методика " homemade " и по вкусовите качества, близки до " самогон ", са заинтересували комерсиалните вериги и заведенията.

За да бъде пусната в всеобщо произвеждане, новата напитка би трябвало да получи позволение и лицензия от управляващите в Украйна, Русия и Беларус. Планира се производството да бъде проведено в неразрешената зона на Украйна. Надяваме се да произведем няколко стотин бутилки тази година ", съобщи ученият.
 В Чернобил разцъфнаха големи водни лилии
В Чернобил разцъфнаха големи водни лилии

Венчелистчетата се отварят с изгрева на слънцето...

Очаква се с роизводството на новия артикул да се занимава особено основано дружество " Чернобилска алкохолна компания ". Предприятието цели да даде 75% от облагата на потърпевшите от атомната повреда.

Аварията в Чернобилската АЕЦ стана на 26 април 1986 година, когато се взриви нуклеарният реактор от четвърти енергоблок . Общата повърхност на радиационното замърсяване в Белорусия стана към 46,5 000 кв. км (23% от общата площ). В Украйна бяха инфектирани 50 000 квадратни километра в 12 области. Освен това, от радиоактивното замърсяване са потърпевши 12 съветски района с теритоиря съвсем 60 000 кв. км и население към 2,6 млн. души.

Според отчет на Грийнпийс, 13 европейски страни, измежду които България, пострадаха от радиоактивното замърсяване .
 Определиха повода за Чернобилската повреда
Определиха повода за Чернобилската повреда

Облак с мощ 75 т тротилов еквивалент е имало над Череповец
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР