Във Великобритания стартира мащабното военно учение Autonomous Warrior 2018 с

...
Във Великобритания стартира мащабното военно учение Autonomous Warrior 2018 с
Коментари Харесай

Във Великобритания започна първото военно учение с участието на бойни роботи

Във Англия започва огромното военно обучение Autonomous Warrior 2018 с потребление на най-различни модификации на бойни роботи. По време на учението ще бъдат тествани над 70 типа самостоятелни апарати.



Според оповестената информация на английското министерство на защитата, учението се организира в равнината на Солсбъри и ще продължи четири седмици. Бюджетът на учението е 800 милиона паунда ($1 милиард). Британската войска има намерение в действителни условия да тества работата на разнообразни роботизирани устройства и да показва успеваемостта на взаимната работа на роботи и бойци. След привършване на образованието ще се вземе решение за реализиране на по-добра интеграция на роботите във военните структури.



При маневрите ще бъдат тествани към 70 разнообразни роботизирани модела – от бойни до разследващи, само че се натъртва на първо място върху обезпечаването на муниции благодарение на роботизирани платформи.



В учението вземат участие английските мотопехотни бригади, американски военнослужещи, Кралската морска пехота на Англия и други родове и типове войски. Всички войски ще тестват взаимната работа с бойни роботи. На учението ще участват и 200 интернационалните наблюдаващи и военни организации.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР