Във Великобритания средната годишна сметка за газ и ток за

...
Във Великобритания средната годишна сметка за газ и ток за
Коментари Харесай

Кризата във Великобритания се задълбочава: сметките за ток и газ ще нараснат с 80% -

Във Англия междинната годишна сметка за газ и ток за домакинство ще бъде от порядъка на 3549 паунда, откакто енергийният регулатор Ofgem оповести новия по-висок таван на енергийните цени. Увеличението е с 80% и влиза в действие от 1 октомври.

Цените на силата доближиха рекордни равнища поради нахлуването на Русия в Украйна, сподели шефът на регулатора Джонатан Бреърли, представен от БНР. По думите му не е имал избор при вземането на решението.

Той добави, че новият министър председател би трябвало да вземе спомагателни ограничения за справяне с рецесията и Ofgem работи с министри, потребителски групи и бранша по редица благоприятни условия за облекчение на бремето за хората.

От Ofgem не дават прогноза за тавана през януари, когато ще има преразглеждане на мярката, само че анализатори в енергийния бранш предвидиха сметки до 5386 паунда.

Д-р Крейг Лоури от Cornwall Insight съобщи за Би Би Си, че „ таванът в никакъв случай не е бил непрекъснато решение, а е основан за друг енергиен пазар от този, пред който сме изправени през днешния ден и не е отбрана на потребителите пред невероятните компликации тази зима “.

Министърът на финансите Надим Захауи сподели, че знае, че изказването на Ofgem рано тази заран ще аргументи стрес и неодобрение измежду доста хора, само че помощ идва с отпущането на 400 паунда за енергийните сметки за всички, още 650 паунда за най-уязвимите семейства и 300 паунда за всички пенсионери.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР