Във Великобритания се появиха сведения, че премиерът Тереза Мей ще

...
Във Великобритания се появиха сведения, че премиерът Тереза Мей ще
Коментари Харесай

Слухове за искане на вот на недоверие на Тереза Мей

Във Англия се появиха сведения, че министър председателят Тереза Мей ще бъде изправена пред гласоподаване на избор на съмнение идната седмица. Репортер на „ Дейли телеграф “ заяви през днешния ден, базирайки се на източници на „ брекзитиърите “, че идната седмица, най-вероятно във вторник, ще бъде гласуван избор на съмнение в премиера. Това значи, че в „ Комитет 1922 “ са постъпили нужните 48 писма от депутати от Консервативната партия, с цел да бъде задействана процедурата, съобщи БНР.

Председателят на комитета Греъм Брейди обаче не удостовери тази информация, макар че още депутати оповестиха в обществените мрежи, че са подали писма. Дори 48 писма към този момент да са постъпили, бунтарите очевидно си дават сметка, че в случай че министър председателят завоюва гласуването, те няма да имат право на внасяне на нов избор през идващите 12 месеца, както е по закон.

В същото време стана ясно, че министърът на околната среда Майкъл Гоув няма да подаде оставка. Добра вест за Тереза Мей е и тази, че и други министри, които принцип са за по-твърд Брекзит, като Лиъм Фокс, Крис Грейлинг, Пени Мордант и Андреа Ледсъм, са решили да останат в кабинета.

Междувременно две анкети – на YouGove и Sky Data – демонстрират, че сега 54% от британците избират страната им да остане в Европейски Съюз.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР