Във Великобритания се очаква десетки хиляди да се съберат днес

...
Във Великобритания се очаква десетки хиляди да се съберат днес
Коментари Харесай

В Лондон ще се проведе демонстрация с искане за нов референдум за Брекзит

Във Англия се чака десетки хиляди да се съберат през днешния ден пред Народното събрание в Лондон за анти-Брекзит проява, с която, по думите на уредниците, се слага началото на активизирането на публичното мнение в интерес на осъществяване на втори референдум за Брекзит.
Протестът, който е плануван за 14 часа българско време, е проведен тъкмо две години от референдума за Брекзит и на фона на продължаващата неустановеност, съпровождаща крайния резултат от процеса по овакантяване на Европейски Съюз. Очаква се участниците в акцията да започват общонационална петиция за „ Народен глас “ – група, която сплотява организации, които водят акция против Брекзит. Искането е да има референдум по заключителната договорка, която Тереза Мей ще контракти с Брюксел.
От „ Народен глас “ обявиха, че това бележи началото на смяна в акцията на групата, която до момента се прицелваше в депутатите, само че от през днешния ден стартира набиране на социална поддръжка за втори референдум. Сред ораторите има представители на целия политически набор: Анна Соубри от бунтовците в ръководещата Консервативна партия, Дейвид Лами от Лейбъристката партия, водачът на либералдемократите Винс Кейбъл и водачът на Зелената партия Карълайн Лукас.
Полицията е в нараснала подготвеност, защото има сведения, че крайнодесни групи се чака да провеждат контрапротест по същото време.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР