Във Великобритания регистрират най-голям дневен ръст на нови случаи с

...
Във Великобритания регистрират най-голям дневен ръст на нови случаи с
Коментари Харесай

Великобритания с голям ръст нови заразени заради индийския щам

Във Англия записват максимален дневен растеж на нови случаи с ковид от края на февруари насам, като огромна част от тях са с разновидността Делта, изолиран за пръв път в Индия, съобщи АП.

Според данни на държавното управление за едно денонощие в кралството са били открити 8125 новозаразени, а това е най-високата стойност от 26 февруари. Над 90% от тях са носители на така наречен индийски вариант, считан за 40 на 100 по-заразен от нормалната форма на вируса.

Британският министър председател Борис Джонсън възнамерява да отсрочи до 19 юли анулацията на последните рестрикции, въведени поради ковид в страната. Отлагането, планувано от него, е точно поради разпространяването на така наречен индийски вид или вид Делта на ковид, оповестява вестник "Сън ", представен от Ройтерс.

Според проектите на държавното управление, които ще бъдат огласени в понеделник, следва двуседмична оценка на обстановката и в случай че броят на хоспитализациите понижава, някои рестрикции ще бъдат отстранени още на 5 юли, показва изданието, представено от Българска телеграфна агенция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР