Във Великобритания процентът на бежанците, получили убежище в страната за

...
Във Великобритания процентът на бежанците, получили убежище в страната за
Коментари Харесай

Великобритания отчита най-висок процент на получили убежище бежанци от над 30 г.

Във Англия процентът на бежанците, получили леговище в страната за последната година, е най-високият от 32 години насам, демонстрират последните данни на Министерството на вътрешните работи. Рязко се е нараснал броят на албанците, прекосяващи Ламанша, през последните месеци.

Въпреки опасността за изпращане на достигащите по противозаконен път до английските крайбрежия в Руанда, където да подават молби за леговище и да чакат разглеждането им, министерството на вътрешните работи (Хоум офис) в последна сметка е одобрило 76% от подадените заявки за леговище или филантропична отбрана за последната година, считано от юни 2021 до юни 2022.

Интересен миг в новите данни е, че за интервала януари-юни тази година Ламанша е бил прекосен с дребни лодки от рекорден брой албанци - 2 165. За същия интервал предходната година има единствено 23 албанци. От Хоум офис към този момент оповестиха, че във Англия може да дойде албанска полиция да следи за потока от мигранти и да оказва подпомагане за справяне с прекосяванията на Ламанша.

Според данните на министерството през първата половина на годината, албанци, афганистанци и иранци съставляват 51% от общия брой прекосили протока.

Стана известно също, че повече от един милион визи на служащи, студенти, родственици и всевъзможни други са били издадени за последната година, което е растеж от 83% по отношение на предходната година.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР