Във Великобритания представиха за първи път монета от 50 пенса,

...
Във Великобритания представиха за първи път монета от 50 пенса,
Коментари Харесай

Специални 50 пенса в чест на Брекзит

Във Англия показаха за първи път монета от 50 пенса, отдадена на излизането на страната от Европейския съюз, планувано за 31 януари. На гърба й е изписано ”Мир, разцвет и другарство с всички страни ”
Монетата ще бъде пусната в обращение в деня на брекзит в първичен тираж от 3 млн. копия, оповестява Би Би Си. Тази седмица монетата ще бъде показана наживо и на премиера Борис Джонсън.

На гърба й, с изключение на надписа е посочена и дата на „ развода “ с Евросъюза. От другата страна на монетата е изображението на кралица Елизабет II. През 2020 година ще бъде основани още 7 млн. такива монети.

" Излизането от Европейски Съюз е повратна точка в нашата история. Тази монета е въплъщение на началото на нова глава ", съобщи английският финансов министър Саджид Джавид.

" Тази монета слага началото на вълнуваща нова глава в английската история. Нека гледаме с убеденост напред и да разгърнем големия капацитет на нашата велика страна. ", написа Джавид в профила си в Туитър

This coin marks the beginning of an exciting new chapter in British history. Let’s look forward with confidence & unleash the enormous potential of our great country. https://t.co/QNpEDHDutzpic.twitter.com/HZDVhEzSXK
— Sajid Javid (@sajidjavid) January 26, 2020
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР