Във Великобритания председателят на влиятелния Комитет 1922“ от депутати на

...
Във Великобритания председателят на влиятелния Комитет 1922“ от депутати на
Коментари Харесай

Консерватор призова британските министри да спрат войната помежду си

Във Англия ръководителят на авторитетния „ Комитет 1922 “ от депутати на Консервативната партия насочи апел към воюващите министри в кабинета да се обединят на идната им среща или рискуват „ неблаговиден Брекзит “ и идването на власт на лейбъриста Джеръми Корбин.

В писмо до „ Обзървър “ сър Греъм Брейди написа, че министрите би трябвало да се поучат на дисциплинираност от депутатите от задните редици. „ Опасността от разединението в челото на партията освен прави работата на премиера по-трудна в договарянията с Брюксел и излага на риск постигането на добра договорка, само че основава усещането за една разграничена страна, а електоратът в днешни дни е променлив “, написа Брейди и добавя: „ Електоратът отхвърли уверено разединените тори през 1997 година. Ако допуснем лейбъристите на власт още веднъж, това ще бъде злополучие за нашата страна “. 

Намесата на Греъм Брейди идва след седмица, в която още по-ярко проличаха разликите сред министрите по Брекзит. Таблоидът „ Сън “ твърди, че Майкъл Гоув, един от най-изявените последователи на твърдия Брекзит, е бил толкоз сърдит от незачитането на неговото мнение, че е скъсал на две копие от проекта на Тереза Мей по въпроса за митническия съюз.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР