Във Великобритания по данни на Конфедерацията за трудова заетост преди

...
Във Великобритания по данни на Конфедерацията за трудова заетост преди
Коментари Харесай

Обединеното кралство се нуждае спешно от 3,5 милиона работници

Във Англия по данни на Конфедерацията за трудова претовареност преди Коледа има рекордни 3,5 милиона вакантни работни места. Най-голям е дефицитът на медицински сестри.

Интересно е, че през последната седмица изключително се е повишило търсенето на чиновници в пандизите, на монтажисти, зъболекари и ветеринари.

Но другояче максимален е дефицитът на медицински сестри - по публични данни има 155 520 вакантни места.

Челната шестица се добавя от програмисти, служащи в обществените грижи, учители, продавачи и готвачи. Конфедерацията за трудова претовареност отбелязва, че не се виждат признаци за облекчение на рецесията с дефицита на работна ръка.

Кризата се отдава на няколко фактора, като наемането на служащи е затруднено най-много от комбинацията от свързани с Covid-19 аргументи и рестриктивните мерки след Брекзит, включващи имиграцията.

Добре документиран е дефицитът в такава дефицитна специалност като тази на касапите преди Коледа, което повдига въпроси за снабдяването с пуйки на магазините. Същото се отнася и за водачите на камиони, което към този момент докара до нарушение на снабдителната верига.

Друга причина за какво доста браншове имат компликации с наемането на служащи е, че безработицата се задържа на относително положително равнище от 4,3% с помощта на схемата на държавно управление за стартиране на служащи в насилствен отпуск.

Недостигът на работна ръка способства за увеличението на заплатите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР