Във Великобритания няма нито един смъртен случай от COVID-19 за

...
Във Великобритания няма нито един смъртен случай от COVID-19 за
Коментари Харесай

Великобритания отбеляза ден без жертви

Във Англия няма нито един смъртен случай от COVID-19 за последното денонощие. Това се случва за първи път от март предходната година, съобщи БНР.

Броят на инфектираните е 3165, което е по-малко от понеделник, само че повече от преди седмица. Жертви няма и министърът на опазването на здравето Мат Ханкок съобщи, че " цялата страна се радва да чуе тази вест ". Той още веднъж прикани хората да не престават с имунизирането. Повече от една трета от пълнолетното население към този момент е изцяло ваксинирано. По последни данни 25 734 719 души са с две дози, а 39 477 158 са с първа доза ваксина или близо 75% от пълнолетното население.

Всичко това става на фона на угриженост от известно повишаване на случаите на заразявания, свързвани с новия индийски вид на вируса. По принцип броят на жертвите е по-нисък през уикенда и първите дни на седмицата, защото има закъснение в статистическите данни, а този понеделник беше почивен ден на Острова. Въпреки обнадеждаващите данни учените не престават да поучават държавното управление да отсрочи цялостното повдигане на локдауна на 21 юни, както е планувано. По-рано обаче министър председателят Борис Джонсън съобщи, че на този стадий не вижда нищо, което постанова смяна на проектите. Окончателното решение се чака на 14 юни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР