Във Великобритания назрява голям имиграционен скандал, свързан с депортиране на

...
Във Великобритания назрява голям имиграционен скандал, свързан с депортиране на
Коментари Харесай

Имиграционен скандал със студенти назрява във Великобритания

Във Англия назрява огромен имиграционен скандал, обвързван с депортиране на задгранични студенти. Визите на към 34 000 задгранични студенти са били или анулирани, или съществено съкратени, а повече от 1000 студенти са били принудително депортирани от Обединеното кралство поради изказвания на държавното управление за измами на тест по британски език.

Вестник „ Гардиън “ написа, че има сведения, че студенти, които са държали теста по британски език преди пет или повече години, не престават да са обект на имиграционните управляващи и са изпращани в центрове за задържане, преди да бъдат депортирани.

Процедурата за търсене и депортиране на евентуални измамници е почнала по времето на Тереза Мей като министър на вътрешните работи, когато тя даде обещание да сътвори „ враждебна конюнктура “ за имигрантите, които са незаконно в страната. Макар и да има сигурни доказателства за измами по време на теста, има обаче и съществени подозрения, че управляващите са употребявали случая, с цел да изгонят колкото се може повече студенти.

Много от тези, които считат, че са упрекнати незаслужено, са поискали да бъдат подложени на нов тест с аргумента, че няма потребност да лъжат, тъй като знаят чудесно британски език. На останалите във Англия е било неразрешено да не престават да учат и да работят, да си откриват банкови сметки и да наемат жилища, до момента в който не потвърдят, че са почтени. На опиталите се да потвърдят невинността си обаче е било декларирано от министерството на вътрешните работи, че нямат право да апелират във Англия и би трябвало да изоставен страната. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР