Във Великобритания може да има до 66 000 смъртни случая

...
Във Великобритания може да има до 66 000 смъртни случая
Коментари Харесай

Прогноза: До 66 000 жертви на COVID-19 във Великобритания до юли

Във Англия може да има до 66 000 смъртни случая от COVID-19 по време на първата вълна от актуалната пандемия, твърди ново проучване, което сочи развиването на пандемията на Острова като най-смъртоносната в Европа.
Моделирането, извършено от Института за здравни проучвания и оценка (IHME) в Училището по медицина на Университета във Вашингтон, сподели, че почти 151 680 души евентуално ще умрат от вируса в Европа, предава Агенция Франс Прес, представени от БГНЕС.
Макар историята на ковид да стартира в Китай и в началото беше концентриран в Източна Азия, в този момент Световната здравна организация споделя, че пандемията е съсредоточена в Западна Европа, като Испания, Италия и Франция бележат опустошителни като брой случаи на гибел.
Повечето европейски страни са въвели строги ограничения за обществено разграничаване, с цел да се опитат да спрат разпространяването на вируса.
Повече от 5000 души са починали от COVID-19 във Англия, по-малко, в сравнение с в Испания, Италия или Франция.
Британската зараза изостава от останалата част на континента с няколко дни и траекторията на смъртните случаи е към този момент по-стръмна от тази на другите страни.
Използвайки локални и интернационалните данни за броя на случаите, както и разбора на смъртността по възрасти от Италия, Китай и Съединени американски щати, екипът на IHME моделира предстоящата смъртност за всяка страна.
Ключово основание беше легловия потенциал за интензивно лекуване на обособените страни.
Прогнозирано беше, че Англия може да преживее 66 000 смъртни случая от COVID-19 до юли, доста повече от Италия, идната най-силно наранена, с към 20 000.
Следват Испания и Франция, надлежно с 19 000 и 15 000 планувани смъртни случаи.
" Очакваме прокоба в границите на няколко седмици за хора в доста елементи на Европа ", сподели шефът на IHME Кристофър Мъри.
„ Изглежда, че броят на смъртните случаи ще надвиши прогнозите ни за Съединени американски щати.
В неделя институтът предвижда малко над 80 000 смъртни случая от COVID-19 в Съединени американски щати по време на първата вълна на пандемията.
Моделирането допуска, че огнищата в Италия и Испания, където стотици смъртни случаи се регистрират всекидневно в продължение на седмици, може да са минали своя пик.
Ежедневните смъртни случаи в двете страни понижават от няколко дни.
Но Британия евентуално е отдалечена със седмици от оправянето със смъртните случаи, защото потенциалът й за интензивно лекуване е претъпкан.
Върховото търсене бе планувано за над 100 000 болнични кревати по отношение на 17 765 налични сега.
" Пикът за Европа като цяло се чака през третата седмица на април ", сподели Мъри
Нещата към момента може да се влошат
Премиерът Борис Джонсън, който сега се намира на интензивно лекуване от COVID-19, беше подложен на рецензии поради бавния отговор на държавното управление си против пандемията.
Британия към този момент има строги ограничения за обществено разграничаване, само че тя се въздържа от използването им, даже когато пандемията набъбна в Европа.
Моделите на IHME включват планувания резултат от общественото разграничаване и Мъри съобщи, че е жизненоважно ограниченията да не се облекчават прекомерно ненадейно, откакто страните преминат своя пик на смъртност.
" Недвусмислено е явно, че общественото разграничаване може, когато е добре приложено и поддържано, да управлява епидемията, което води до понижаване на смъртността ", сподели Мъри.
„ Тези народи бяха ударени мощно при започване на наложеното обществено разграничаване и може данай-лошото за тях да е отминало, защото виждат значим прогрес в намаляването на смъртността. Траекторията на всяка нация ще се промени - и фрапантно за по-лошо - в случай че хората провиснал общественото разграничаване или облекчат други защитни ограничения. "
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР