Във Великобритания късно снощи група лоялни на премиера Борис Джонсън

...
Във Великобритания късно снощи група лоялни на премиера Борис Джонсън
Коментари Харесай

Искат оставката на Джонсън, той отказва

Във Англия късно нощес група лоялни на премиера Борис Джонсън министри се пробваха да го убедят да се отдръпна от поста след 43 оставки за един ден на министри, заместник-министри и висши държавни и партийни чиновници.

Джонсън съобщи след срещите, че ще бъде безконтролно да подава оставка, откакто милиони гласоподаватели са му дали мандат да ръководи.

За да показва мощ, малко след 11 часа българско време уволни министъра на жилищното настаняване и общностите Майкъл Гоув, който по-рано също го бе посъветвал да се отдръпна, което му завоюва определението от " Даунинг стрийт ", че е " змия ".

Сценариите за развиването на рецесията са два - през днешния ден оставките на министри от кабинета му да продължат и това да принуди Джонсън да се отдръпна или да бъдат изменени партийните правила и да последва нов избор на доверие за премиера, който този път ще загуби, съобщи bTV.

Междувременно стана известно, че Борис Джонсън счита да разгласи проект за английската стопанска система дружно с новия финансов министър Надим Захауи, включващ и фрапантно понижаване на налозите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР