Във Великобритания измамници са откраднали повече от 500 милиона паунда

...
Във Великобритания измамници са откраднали повече от 500 милиона паунда
Коментари Харесай

Измамници откраднали повече от 500 млн. паунда от клиенти на британски банки

Във Англия измамници са откраднали повече от 500 милиона паунда от клиенти на английски банки през първата половина на 2018 година. В множеството случаи това е станало посредством преводи от сметките на клиенти без тяхното познание.

Около 145 милиона паунда са били откраднати, като хората са били излъгани да преведат пари на непознати сметки. 358 милиона обаче са посредством преводи без знанието на клиентите. Жертвите на измами нормално се обезщетяват от банките, само че това става рядко в случаите, когато клиентите сами са превели парите.

Регистриран е доста огромен брой на случаи на измамници, представящи се за чиновници на финансови институции или на органи на реда, което елементарно подвежда хората. От финансовата организацията, предоставила данните, обявиха, че финансовите измами са сериозна опасност за Англия, защото доста от тези средства евентуално отиват за финансиране на тероризъм и трафик на хора и опиати. Критиците на банките настояват от тяхна страна, че те вършат прекомерно малко в битката против финансовите измами, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР