Във Великобритания хиляди железопътни работници ще участват в тридневна стачка

...
Във Великобритания хиляди железопътни работници ще участват в тридневна стачка
Коментари Харесай

И жп работници ще стачкуват на Острова

Във Англия хиляди железопътни служащи ще вземат участие в тридневна стачка по-късно този месец, което се чака съществено да наруши пътуванията през лятото.

Профсъюзът на транспортните служащи RMT разгласи, че „ ще затвори “ железопътната мрежа на 21, 23  и 25 юни откакто договарянията за по-добро възнаграждение и за компенсации на съкратени чиновници се провалиха. Министърът на превоза Грант Шапс обаче упрекна профсъюза, че избързва с решението си и че стачките ще накарат хората да стартират въобще да заобикалят потреблението на влакове. Планираните дейности на профсъюза баха наречени „най-голямата стачка в актуалната английска история“.

Очаква се в стачките да вземат присъединяване повече от 40 000 служащи в националните железници и 13 фирми-оператори на влакове.

Особено тежко се чака да бъде ситуацията на първата оповестена дата 21 юни, тъй като служащите в лондонското метро считат да проведат също стачка по отношение на техен обособен спор с транспортните управляващи за пенсиите и съкращенията на работни места.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР