Във Великобритания днес се отбелязва денят, в който кучетата могат

...
Във Великобритания днес се отбелязва денят, в който кучетата могат
Коментари Харесай

Само днес кучетата могат да придружават стопаните си на работа

Във Англия през днешния ден се отбелязва денят, в който кучетата могат да съпровождат стопаните си на работа - годишно събитие за набиране на средства за благотворителни организации, полагащи грижи за добруването на най-предания другар на индивида. По този мотив английският в. "Дейли експрес ", представен от Българска телеграфна агенция, предлага няколко любопитни обстоятелството за кучетата:
- Денят под мотото "Доведи кучето си на работа " не е единственият по рода си във Англия. В страната има също дни "Доведи щерка си (детето си) на работа, "Отиди пешком на работа ", "Отиди с велосипед на работа ", "Отиди с рейс на работа ".
- Във Англия кучетата домашни любимци са 9,3 милиона. Двадесет и пет % от семействата в страната отглеждат най-малко едно куче.
- Единствените домашни любимци, които числено превъзхождат кучетата, са рибките.
- Представителите на породата Басенджи са единствените кучета, които не могат да лаят. Те издават тон, напомнящ йодел.
- Представителите на породата Норвежки лундехунд имат повече пръстчета на лапите от останалите кучета - най-малко шест на всяка.
- Кучетата са първият питомен от индивида скотски тип. Най-ранните свидетелства за развъждането им като домашни любимци са отпреди 15 000 години.
- Медалът "Дикин " за храбри животни е присъден на 33 кучета - с едно по-повече от гълъбите, удостоени с достойнството.
- Най-ярката звезда на небосклона Сириус е известна и като "кучешката звезда ", защото се намира в съзвездието Голямо куче.
- Съзвездието "представлява " митичното куче Лелап - подарък от Зевс на Европа, дъщерята на финикийския цар Агенор.
- "Който си ляга с куче, става с бълхи ", гласи остаряла шотландска сентенция.
- "Извън кучето книгата е най-хубавият другар на индивида. Вътре в кучето е доста мрачно за четене ", е споделил комикът Граучо Маркс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР