Във Великобритания беше извършена първата имунизация с ваксината на Оксфордския

...
Във Великобритания беше извършена първата имунизация с ваксината на Оксфордския
Коментари Харесай

Във Великобритания започна имунизацията с ваксината на АстраЗенека

Във Англия беше осъществена първата имунизация с имунизацията на Оксфордския университет и " АстраЗенека ". Първият имунизиран е 82-годишен пациент на хемодиализа, споделя БНР. Това стана в лечебно заведение в Оксфорд, намиращо се покрай мястото, където препаратът е бил създаден.

Програмата за всеобщо имунизиране във Англия стартира още в средата на декември, откакто английският регулаторен орган утвърди продукта на " Пфайзер "  и " Бионтех ", само че по-големи очаквания се разпореждат на имунизацията на " АстраЗенека ", тъй като тя е по-евтина, по-лесна за запазване и за превозване.

В изявление за Би Би Си министър председателят Борис Джонсън изясни, че 530 000 дози от имунизацията на " АстраЗенека "  вече са доставени в лечебни заведения и здравни центрове. По данни на националното опазване на здравето досега има оборудвани минимум 700 здравни пункта за имунизиране, като още стотици ще бъдат разкрити през идващите седмици. Ваксинирането става чрез инжектиране на две дози в разстояние на към 12 седмици.

Здравните специалисти предизвестиха, че хората, които към този момент са получили първата доза от имунизацията на " Пфайзер "  и " Бионтех ", би трябвало да си създадат втората доза със същия артикул.

В Испания поради нов скок на инфектираните с Covid-19 се стягат рестриктивните мерки в Андалусия, Мадрид и Арагон . Епидемиолозите в страната се притесняват от трета вълна, макар че процесът на имунизация продължава.

Налице са и фрапантни нарушавания на възбраните, като празненството в промишлен склад в Барселона, траяло съвсем 40 часа и довело да арестуването на уредниците му, предава БНР.

От през днешния ден влизат в действие ограничавания в 18 здравни области в Мадрид и пет общини в района. На повече от половин милион жители ще бъде неразрешено да излизат от домовете си с изключение на по основателни аргументи. Така общият брой на лимитираните здравни области към този момент е 28, откакто на 10 от тях бяха удължени ограниченията с още една седмица.

Решението бе обявено от районния министър на опазването на здравето Енрике Руис Ескудеро, който изиска полицията прецизно да следи за спазването на ограниченията. Според него е прекомерно рано да се приказва за трета вълна, само че е притеснително, че към този момент има регистрирани 9 случая на английския вариант на вируса в района и още 30 други се изследват.

В Андалусия локалното държавно управление изиска затварянето на периметъра на осем общини в Кампо де Гибралтар. Местният консултант по здравеопазването Елиас Бендодо изиска централното държавно управление да ускори здравния надзор, с цел да предотврати навлизането на новия вариант на Сovid-19 през Гибралтар в Андалусия, която към този момент има седем случая.

Арагон от през днешния ден се връща към равнище 3 на паника, което включва възбрана за овакантяване на провинцията.

Влошава се обстановката и в Кастилия и Леон, където към този момент има 220 дейни огнища.

Според последните данни на Министерството на здравеопазването, Балеарските острови имат най-голям % на инфекции в Испания - 530 случая на 100 000 поданици.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР