Във Великобритания бе представен на обществеността първият автономен автобус, който

...
Във Великобритания бе представен на обществеността първият автономен автобус, който
Коментари Харесай

Пуснаха първия в света автономен автобус без шофьор със собствено ограничение на скоростта

Във Англия бе показан на обществеността първият самостоятелен рейс, който може да се движи с оптималната скорост от 80 км/ч, оповестява Си Ен Би Си.

Услугата AB1, както е известна, се движи по маршрут от 14 благи (22,5 км) в Шотландия.

Според компанията за публичен превоз Stagecoach, услугата, която минава през известния мост Форт Роуд Бридж, може да транспортира до 10 000 пасажери всяка седмица. Стандартният билет за възрастен коства 7,20 паунда.

В известие от края на предходната седмица Stagecoach дефинира стартирането на услугата като " значим крайъгълен камък за самостоятелната технология ". Компанията добави, че AB1 " се счита за първата записана автобусна услуга в света, която употребява пълноразмерни самостоятелни рейсове ".

Пробната услуга, която е част от плана CAVForth, ще се извършва до 2025 година Тя ще включва автопарк от пет рейса, които ще се движат в разбъркан трафик със скорост до 50 благи (80 км) в час.

Автономните транспортни средства работят благодарение на необятен набор от датчици и изкуствен интелект, макар че за сигурността на хората от самото начало е нужен лидер. Друг чиновник ще дава отговор за билетите и ще дава отговор на въпросите на пътуващите в рейса.

Заедно със Stagecoach, сътрудници по плана са Fusion Processing; Transport Scotland; Bristol Robotics Laboratory; Alexander Dennis; University of the West of England; и Napier University в Единбург. Част от финансирането е обезпечено от Центъра за свързани и самостоятелни транспортни средства към държавното управление на Обединеното кралство.

В мнения, направени предходната седмица, Пол Дейвис, ръководител и ръководещ шеф на производителя на рейсове Alexander Dennis, звучи оптимистично за вероятностите за самоуправление в бъдеще.

" Вярваме, че автоматизираните системи за ръководство като тази, която тестваме в CAVForth, ще подобрят още повече сигурността посредством понижаване на времето за реакция ", сподели той.

Дейвис твърди, че сходни системи ще обезпечат и " опция за по-ефективно ръководство на рейсовете посредством усъвършенстване на ускорението и забавянето, с цел да се реализира забележителна спестовност на сила и понижаване на износването на транспортното средство ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР