Във Великобритания, 50-годишният Винсънт Фулър, привърженикът на теорията за превъзходството

...
Във Великобритания, 50-годишният Винсънт Фулър, привърженикът на теорията за превъзходството
Коментари Харесай

Британец бе осъден на над 18 години за опит за убийство на българин

Във Англия, 50-годишният Винсънт Фулър, последователят на теорията за превъзходството на бялата раса, бе приет за отговорен в терористични дейности и наказан на най-малко 18 години затвор за опит за ликвидиране на 19-годишен българин, съобщи БНР.

Винсънт Фулър бе приет за отговорен, откакто ден след въоръжените набези против джамии в новозеландския град Крайстчърч, той атакува с нож 19-годишния Димитър Михайлов в колата му на паркинг пред магазин от веригата „ Теско “ в лондонския квартал Стануел.

Вечерта на 16 март Фулър потегля с бейзболна бухалка в търсене на цел за неговата експанзия, ориентирана против мюсюлманите. Удряйки коли и пробвайки се да проникне в мюсюлмански дом той чупи бухалката, след което се връща у дома, с цел да вземе нож.

Така стига до паркинга пред магазина, където в Бе Ем Ве седи българинът Михайлов, с тъмнокож другар до него. Фулър атакува Михайлов през отворения прозорец на колата с възгласи: „ Ще умреш! “.

Михайлов съумява да избегне удар в гърлото и се разминава единствено с одраскване, само че получава доста рани по ръцете. Българинът съумява да възпламени колата и да избяга от мястото на нападението.

Вчера съдията отхвърли изказванията на Фулър, че нападението му не е терористичен акт. Той получи 18 години и 9 месеца затвор плюс пет години спомагателна присъда.

 

White supremacist who tried to kill Bulgarian teenager in a Tesco car park jailed for more than 18 years https://t.co/2p3cDl5Dbx

— BBC News (UK) (@BBCNews) September 10, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР