Във Велико Търново недоволните от правителството преминаха в протестно шествие

...
Във Велико Търново недоволните от правителството преминаха в протестно шествие
Коментари Харесай

Протест и във Велико Търново

Във Велико Търново недоволните от държавното управление минаха в протестно шествие от паметника "Майка България " до площада пред крепостта "Царевец " при засилени полицейски ограничения за сигурност.

Десетки протестиращи скандираха "Оставка " и "Мафията вън ", преминавайки по основната улица на града, където придвижването беше отцепено от полицията в едното платно.

Протестирам, тъй като държавното управление за 10 години не съумя да организира същински и действителни промени в правосъдната система, опазването на здравето и държавната администрация, уточни един от протестиращите Калин Шарков, притежател на частна компания. Той акцентира, че съответният мотив за неговото неодобрение е приемането на България в чакалнята на Еврозоната без разяснителна акция и допитване до народа.

Никой не може да предвижда какво ще се случи след възможното подаване на оставката на държавното управление, само че моята цел, излизайки на площада е да кажа, че желая да си върнем нормалността, означи Илза, която е художник на свободна процедура.

Вече четвърта вечер съм на митингите във Велико Търново, тъй като преди 12 години избрах този град за мой дом, уточни нидерландецът Якоб ван Бейлен.

Той означи, че корупцията е огромният проблем в страната, подбудена от избрани кръгове и уточни, че е изпратил протестен отговор в Туитър до ръководителя на Алианса на либералите и демократите за Европа Ханс ван Баален, който по-рано е защитил в същата обществена мрежа почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

Ахмед Доган получи мощна поддръжка от европейските и международни либерали

Участници в митинга обявиха, че са срещу измененията в Конституцията, която по думите им пази съществени човешки права и свободи, както и, че с цел да се стигне до такива промени, би трябвало да има огромно публично допитване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР