Във вече започналата седмица има нещо доста очарователно, особено ако

...
Във вече започналата седмица има нещо доста очарователно, особено ако
Коментари Харесай

¡HOLA, AMIGOS!

Във към този момент почналата седмица има нещо много очарователно, изключително в случай че сте футболен ентусиаст. И не ви трябват никакви, но никакви жокери. Започват някои от най-изявените шампионати на Стария континент. Ясно е, у нас дуели се играят към този момент 4 кръга, само че комфортът на нашите отбори да са единствени по малкия екран ще спре с ужасна мощ още след 4 дни. И битката за внимание по другите канали ще стане фактически жестока. Тази седмица ще стартират новите шампионати в Англия, Испания, Франция, Португалия, Нидерландия, а другия уикенд ще забележим началото за борбата за купата и в Германия и Италия.

По този мотив през актуалната седмица – до петък в това число, ще вършим по едно малко превю на един от топ 5 шампионатите в Европа и какви вероятно биха били изненадите, къде се крият клопките, кои са любимците, има ли късмет за смяна на статуквото и всичко друго, което ви хрумне. Напълно на случаен принцип, без да категоризираме кое състезание е по-силно или едва от останалите 4. Започваме от Испания, където първият мач от шампионата ще бъде в петък на 11 август.

В последния сезон Барселона стана първенец, въпреки разтърсванията да бяха осезаеми, а представянето в огромни елементи от акцията – незадоволително. Трудно ще изненадаме някого, в случай че предвиждаме, че в битката за първото място ще вземат участие разнообразни два състава от тези на безконечните противници Барса и Реал Мадрид. Разбира се, Атлетико Мадрид постоянно дебне зад ъгъла, само че там като че ли работата на Диего Симеоне по-скоро продължава напук, в сравнение с самият той да чака, че може да реализира освен това с " дюшекчиите ". Даже в случай че би трябвало да съм откровен, по-скоро бих заложил, че Реал Мадрид ще си върне короната, тъй като за " блаугранас " следва акция, в която те няма да играят на своя " Ноу Камп " поради реновацията на именитото оборудване и ще одобряват своите посетители на " Монтжуик ". От друга страна Кралския клуб се укрепи с фигури като Джуд Белингам, който се трансформира в най-атрактивната английска хапка на пазара, в столицата на Испания към този момент е и Арда Гюлер, за който ви разказвахме след прехвърлянето му на " Сантиаго Бернабеу ". Да, истина е, че Реал към този момент не разполага с услугите на един от мощните играчи в цялата си история – Карим Бензема, само че отборът наподобява по-постоянен, по-окомплектован, по-подготвен. Все отново – не забравяйте за Винисиус Жуниор. Да не загатваме, че до момента в който прословутият трансферен прозорец на " хлопне ", не можем да сме сигурни дали един избран французин няма да дойде в тима. Французинът Килиан Мбапе. Ако би трябвало обаче да вършим прогнози за голмайстор, то тогава заложете някой лев на Роберт Левандовски. Дори отвън форма през сериозна част от последния сезон и проблем с дисциплината и наказване след червен картон, полякът отново завърши с 23 попадения.

Останалите два тима, които ще последват грандовете в Шампионската лига, са Атлетико Мадрид и Реал Сосиедад. Тяхното внимание, изключително това на баските, като че ли наподобява ще бъде напълно превзето от случвашото се в евротурнирите, тъй че очаквайте срив при Сосиедад. Или хайде – не срив, само че по-пестеливо показване във вътрешното състезание. Ако би трябвало да посочим една възможна изненада – дано това бъде Хетафе. Леко хазартно, отчитайки, че нападателят Енер Урал е навън до януари и в този момент се чака мениджърът Хосе Пепе Бордалас да реагира уместно. А в случай че се постанова да ви предупредим и за някой състезател, който евентуално ще направи мощен сезон – то дано това да е Виктор Циганков. Вече осведомен с ситуацията в Жирона, няма да е необикновен сърпрайз, в случай че продължи да впечатлява с помощта на мощния си ляв крайник.

Гранада, Лас Палмас и Алавес са новите членове на Ла Лига. Тези три клуба наследиха изпадналите Валядолид, Елче и Еспаньол, тъй че в Барселона ще е в действителност някак самотно – без мачове на " Ноу Камп " и без мачове с присъединяване на Еспаньол. Какво да се прави, орис.

В Испания – на пръв взор нищо ново. Поредният сезон, който ще бъде зависим на борбата на колосите и въпросите са – ще измести ли Реал Мадрид Барселона от върха? Кои други два тима ще си обезпечат квоти за Шампионската лига? Кой ще изпадне? Звучи тривиално, само че повярвайте – няма да бъде!

Автор: Стефан Георгиев



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР