Във вчерашния ден, Възраждане проведе протест пред сградата на общината

...
Във вчерашния ден, Възраждане проведе протест пред сградата на общината
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Възраждане на протест пред общината в Костинброд: Да спрем циганския произвол – сега!

Във вчерашния ден, Възраждане организира митинг пред постройката на общината в Костинброд, поради случай, който се случи неотдавна със сина на претендента за кмет на общината, повдигнат от партията на Костадинов - Иван Зарев.

Преди към десетина дни в костинбродското село Петърч, група роми пробваха да убият с лопати пред погледа на полицията Людмил Зарев - локален животновъд и някогашен вратар на футболен клуб „ Славия ", който се опита да избави жена си и двете си деца от нахлуване на живеещи в селото роми, откакто брачната половинка му направила забележка на няколко от дамите им, които си били вкарали кучетата в детската площадка на селото. Случаят бе отразен от една от националните малките екрани, за него писаха и много вестници и осведомителни организации.

От Възраждане обаче, подозират и политически претекст в цялата история, защото нападнатият Людмил Зарев е наследник на Иван Зарев - претендент за кмет на община Костинброд, повдигнат от партията.

Според тях, в случай че не в самото нахлуване, то във връзка с цялостното безучастие от страна на полицията и локалните управляващи, може да се търси и някаква форма на предумисъл, обвързвана с обстоятелството, че Иван Зарев е най-сериозният конкурент на настоящия кмет на Костинброд в изборната конкуренция.



Зарев беше и един от водачите на митингите на животновъди в Костинброд презлятото, против ограниченията, които управляващите се пробваха да приложат по отношение на лъжата, че в България има Африканска чума по свинете. Тогава Иван Зарев и други животновъди от района, стачкуваха пред общината в Костинброд в продължение на дни, успявайки да осуетят несъответстващите, съгласно тях разпоредби на кмета на Костинброд - Трайко Младенов, по отношение на избиването на домашните прасета в общината.

Кандидатът за кмет на Столична община повдигнат от Възраждане - Николай Дренчев, също направи изявление по време на митинга, заявявайки че по време на избори, ромите са най-верният електорат на ръководещите, в това число изпълнявайки мръсни поръчки като тази. Според него, тъкмо поради това и не се пипат противозаконните им постройки, с които е осеяна София и околните й общини като Костинброд, да вземем за пример.

И това, съгласно Николай Дренчев е единствено един от многото образци за цялостната безотговорност, която се упражнява целеустремено, по отношение на мургавия електорат. В тази връзка той загатна и горенето на гуми и битови боклуци, които са главният замърсител на въздуха в София през зимата, циганските каруци по улиците, неплащането на локални налози и такси, както и сметки за комунални услуги и доста други.

Дренчев съобщи, че когато влезе в кметския кабинет на „ Московска " 33, една от първите му задания ще бъде точно това - да покаже, че в София няма привилегировано население, а законите ще се ползват по отношение на всички, с цялата им суровост.

Кандидатът на Възраждане, също по този начин не пропусна момента да нападна още веднъж столичния кмет Йорданка Фандъкова, заявявайки, че откогато тя е в ръководството на общината, към този момент 14 години, първо като зам.-кмет, а от 2009 година като кмет, тези проблеми не просто не са се решили, а даже са се задълбочили.

На прицела на Николай Дренчев застана и претендентът на така наречен „ Вътрешна македонска революционна организация " Ангел Джамбазки, който стартира политическата си кариера през 2007 година като общински консултант от ГЕРБ, а по-късно се преориентира към Каракачанов. Според Дренчев, Джамбазки е един от главните виновници за противозаконното заселване на роми от цяла България в София, защото бидейки цели 4 години ръководител на комисията по публичен ред и сигурност в столичния общински съвет, нито един път не е повдигнал въпроса с противозаконните цигански постройки в крайните квартали.

Напротив, от 2009 година насам, Вътрешна македонска революционна организация непроменяемо печели изборите във всички цигански гета в столицата. Кандидатът на Възраждане обвърза с представители на така наречен „ Вътрешна македонска революционна организация " и събитията с циганската престъпност в Костинбродско, които съгласно него имали съществени имотни ползи в района. За образец даде фактът, че Джамбазки, някогашният ръководител на организацията за българите в чужбина от партията на Каракачанов - Борис Вангелов и организационният секретар на така наречен „ Вътрешна македонска революционна организация " Юлиан Ангелов са придобили с инвеститорски интерес огромни поземлени парцели в района, а ромите са им нужни, с цел да прочистят българското население от Костинбродско, след което да изкупят земите им на безценица.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР