Във вътрешността на сградата на "Уолстрийт" № 60 - американската

...
Във вътрешността на сградата на "Уолстрийт" № 60 - американската
Коментари Харесай

Празни бюра и следобедни бири

Във вътрешността на постройката на "Уолстрийт " № 60 - американската централа на немската "Дойче банк " - признаците за неволя са на всички места, разяснява "Блумбърг ". Те стартират от 46-я етаж с аспект към "Ийст ривър ": кафяви кутии, насъбрани в офисите на най-високопоставените мениджъри на американска земя. Четиридесет етажа по-надолу, в комерсиалната зала на банката, работните места са празни още от сутринта. Екраните на компютрите са тъмни, а тези чиновници, които са на бюрата си, намерено си търсят работа в конкурентни банки. Техните началници знаят и въобще не им пука.

През последната седмица един от изпълнителните шефове наблюдавал младши търговци, наслаждаващи се на бирите си в близкото заведение Full Shilling. А било едвам 13 часа. По-възрастните дилъри пък могат да бъдат открити в Cipriani на "Уолстрийт ". Там, в облицовани с дърво стаи или на тераса сред каменни колони в Йонийски жанр се сервират фамозните коктейли "Белини ".

Така тече всекидневието в капиталовата "Дойче банк " в Ню Йорк, където всеки - от изпълнителните шефове до елементарния чиновник, наподобява надушва, че от Франкфурт се задават още неприятни вести.

Cipriani на "Уолстрийт "

Дейността на немския банков водач на Уолстрийт преди време беше знак на упоритостите на германците да се съревновават един до друг с американците в личния им заден двор. През последните години обаче бизнесът беше източник на политически и регулаторни главоболия, а гениите последователно изтичаха към конкуренцията. Днес "Дойче банк " възнамерява да заяви на стотици търговци на акции и на бумаги с закрепен приход, че към този момент няма да работят в институцията, споделили за организация "Блумбърг " добре осведомени източници. Главният изпълнителен шеф Кристиан Севинг може да показа още до края на тази седмица огромен проект за преструктуриране на интервенциите и редуциране на 15-20 хиляди работни места или повече от един на всеки шестима на цялостен работен ден в световен мащаб, осведоми на 28 юни "Уолстрийт джърнъл ". Заради бавното "прокапване " на вести и клюки за евентуалните уволнения с нищожна връзка от Севинг, все по-голям брой членове на личния състав в Съединени американски щати почнали да недоволстват против сътрудниците си в Лондон и Франкфурт.

Изпълнителните шефове в Ню Йорк работят повече от година под опасността от закриване или продажба на банката. Типичните вътрешни боричкания кой да получи повече пари за разноски придобиваха тежест, когато всяко отделение попадаше под микроскопа. Петер Селман, който бе извикан назад на работа след пенсионирането му през 2017-а, с цел да съживи бизнеса с акции, лобираше без триумф пред банковия ковчежник Диксит Йоши да трансферира 300 млн. евро от средствата, предопределени за неговото нерентабилно отделение към бизнеса с бумаги с закрепен приход, настояват осведомени.

Севинг, от своя страна, твърдеше неотменно и обществено, че поддържа щатската капиталова банка още откогато през предходната година пое кормилото на немския банков водач,. Той се бори да върне доверието на вложителите и на контролните органи в способността на "Дойче банк " да осъществя облаги. Но след проваления опит за обединение с втория по величина локален съперник "Комерцбанк ", поощрен от финансовия министър на Германия, акционерите упорстват за проект за реформиране на активността.

Кристиан Севинг

Мнозина изпълнителни шефове не чакат изхода от реконструкциите. Самият Селман е измежду десетките претенденти за овакантяване, споделят добре осведомените източници. Том Патрик - шефът на американския бизнес на германците, постъпил в банката преди 10 години като отговорник за връзките с Федералния запас, също си опакова багажа и "Дойче банк " му търси правоприемник. Дългогодишни търговци като Брад Курцман, Крейг Бенч и Пауъл Фрейзър от дълго време са напуснали, последвани от десетки второкласни и третокласни шефове, повече от които не могат да си намерят работа на никое място. Някои американски мениджъри считат, че те заслужават тежката си орис, тъй като от години ги съветвали безуспешно да закрият някои дребни елементи от комерсиалния бизнес и да подобрят рентабилността.

Миналата седмица американските интервенции на "Дойче банк " поеха глътка въздух след новината, че са минали сполучливо годишните стрес проби на Федералния запас. Севинг изпратил приветствие до личния състав, определяйки случилото се като "голяма стъпка напред ". Чувството на успех обаче не траяло дълго, сменено след часове от нови известия за съществени съкращения в Съединени американски щати.

Германската банка към този момент разгласи, че в границите на две години ще опразни офисите си на "Уолстрийт " 60, които населява от началото на новия век. И до момента в който банковите чиновници се разотиват към хотелите си във финансовия квартал на Ню Йорк, огромният въпрос е какъв брой от тях ще изоставен Уолстрийт?
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР