Във вътрешно-политически план – от всяко нещо се опитва да

...
Във вътрешно-политически план – от всяко нещо се опитва да
Коментари Харесай

Борисов: И ние можехме да го спрем Румен Радев да стане президент, но не го направихме

Във вътрешно-политически проект – от всяко нещо се пробва да се сътвори скандал.
Това разгласи министър председателят Бойко Борисов, който държа дълга тирада по време на закуска на Американската комерсиална камара, оповестява " Флагман ".

В тази връзка той засегна тематиката с отхвърли на президента Румен Радев да подпише указа за освобождение на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, който е номиниран за вътрешен министър на мястото на Валентин Радев.

„ Логиката е, че когато един човек направи волеизявление, че не желае да е на дадения пост, съгласуването е обикновено, той желае да си отиде, да стане министър ”, сподели Борисов и даже стигна по-далеч: „ Както от командващ Военновъздушни сили искаш да станеш президент, ние не го спряхме, а можехме ”, сподели министър председателят, визирайки Румен Радев.

Борисов посочи, че държавното управление ще напише особено за Младен Маринов „ желае да стане министър ”.

„ Ако аз съм предложил и нов основен секретар в този документ, съм в тотална неточност, само че ние не сме, споделяме единствено – апелирам подпишете, с цел да може в четвъртък да стане министър, с цел да спре политическата рецесия. Това ми е била логиката, нито някой е недооценен, нито не е бил незачетен, ще бъде назначен единствено при единодушие на президента ”, изясни още Борисов.

Той сподели, че в случай че желае президентът може да го убеди да не става министър и анализара, че в случай че някой шеф в президентската администрация е неопределено попълнил писмата, може да се извини. „ Кажете, 3-4 дни се приказва, че институциите не се почитат, един човек не желае да е основен секретар... ”, сподели още министър председателят.

Той разгласи, че е споделил на парламентарните групи, до момента в който не се разпише указът, да не го вкарват Младен Маринов за гласоподаване в Народното събрание.

„ За да не предизивикваме хора по улиците ”, посочи Борисов и добави, че когато президентът подпише, тогава ще отиде в Народното събрание.

„ Е аз ли воювам, с кое? ”, попита риторично още Борисов и акцентира, че постоянно е уважавал президентската институция.

От думите на Борисов излиза наяве, че в случай че до четвъртък президентът Румен Радев не е подписал указа, ще бъдат гласувани единствено оставките на министрите на районното развиване и благоустройството и на превоза - Николай Нанков и Ивайло Московски. А на тяхно място ще бъдат определени Петя Аврамова и Росен Желязков.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР