Във вътрешен план Българската банка за развитие е изгубила своя

...
Във вътрешен план Българската банка за развитие е изгубила своя
Коментари Харесай

Експерт: Българската банка за развитие е изгубила своя имидж

Във вътрешен проект Българската банка за развиване е изгубила своя имидж на банка, която оказва помощ на дребния и междинен бизнес, а с дейностите си провокира неприятен имидж на България по света. Това сподели по БНР Христо Михайловски, който управлява Българската организация за кредитен рейтинг.
„ Българската банка за развиване доста от дълго време във вътрешен проект не извършва тези функционалности, с които бе основана 1998 година - за да помогне на дребния и междинен бизнес. Ние сега виждаме, че и страната я употребява да лъска, да може да направи привлекателна системата.

Тя е употребена не по предопределение. “ В коментара си по интернационалното следствие за пране на пари през водещи международни банки, в което са забъркани и имена на български банки, Христо Михайловски уточни, че би трябвало да се намерения какво въздействие могат да окажат тези разкрития върху банковата система, обособените банки и в световен проект. Парите идват от страни с много развити банкови системи и сериозен надзор, акцентира специалистът.

„ Тези депозити, които са били преведени, които влизат и излизат от тези банки, те не могат да провокират никакъв риск, функционален, ликвиден риск. Единственото, което могат да провокират, това е репутационен риск “, посочи Христо Михайловски и означи, че този репутационен риск ще бъде външнополитически и външноикономически.

От позиция на банковата система няма никаква заплаха, тя е безусловно постоянна, безапелационен е Михайловски, който посочи, че ББР и Инвест банк са дребни банки, които не са в листата на значимите банки за пряк контрол от страна на Европейската централна банка.

„ По отношение на прането на пари – това е световен проблем и тук главно би трябвало да се намеси ДАНС и " Банков контрол ". А във връзка с ръководството на ББР с нейната предметна активност, тук към този момент би трябвало да се търси политическото решение на държавното управление. “
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР