Във Вашингтонския институт за изследване на войната (ISW) са достигнали

...
Във Вашингтонския институт за изследване на войната (ISW) са достигнали
Коментари Харесай

ISW: Путин е загубил контрола над руското информационно пространство

Във Вашингтонския институт за проучване на войната (ISW) са достигнали до извода, че съветският деспот Владимир Путин е изгубил надзор над осведомителното пространство в Русия. 
Кремъл не може да повтори сталинския метод за основаване на актуален еквивалент на руското осведомително бюро за централизиран надзор на вътрешното осведомително пространство на Русия заради битка сред неуточнени кремълски " елити ".
 
Така говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова удостовери, че във вътрешния кръг на Кремъл има боричкания, че Кремъл е отстъпил централизирания надзор върху съветското осведомително пространство и че съветският президент Владимир Путин явно не може елементарно да го овладее. Това се показва в ежедневния разбор на обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).
 
Кремълски публицисти, учени и последователи на " Новорусия " организираха конгрес на тематика " Практически и софтуерни аспекти на осведомителната и когнитивната война в актуалните действителности " в Москва на 11 март. Именно на този конгрес Захарова направи това изказване, което заслужава внимание и удостоверява няколко от дългогодишните оценки на ISW за утежняването на динамичността на режима в Кремъл и контрола на осведомителното пространство.
 
Не е ясно за какво Захарова - умел почитан представител - би признала намерено тези проблеми в обществена среда. Възможно е Захарова да е разискала тези проблеми непосредствено за първи път, с цел да смекчи упованията на съветските националистически военни блогъри по отношение на актуалните благоприятни условия на Кремъл да се сплоти към обединен роман - или вероятно даже единна политика.
 
Експертите на института считат, че заявката на Захарова удостоверява няколко предходни оценки на института:
че в Кремъл има битка сред основни членове на вътрешния кръг на Путин;че с течение на времето Путин значително е изгубил контрола над съветското осведомително пространство върху квазинезависими участници;че Путин явно не е в положение да предприеме решителни дейности, с цел да си върне контрола над съветското осведомително пространство.
Финансистът на " Вагнер " Евгений Пригожин уточни, че след борбата при Бахмут ще трансформира Групата " Вагнер " в твърдолинейна идеологическа елитна паралелна военна организация. На 11 март Пригожин декларира, че групата " Вагнер " ще стартира нова вълна на рекрутиране след плануваното завладяване на Бахмут и ще се реформира в войска с идеологически съставен елемент.
 
Напоследък Групата " Вагнер " уголемява центровете за рекрутиране в цяла Русия, в това число центрове и стратегии, ориентирани към рекрутиране на младежи. Руски районен информативен източник съобщи на 11 март, че групата " Вагнер " е разкрила шест центъра за рекрутиране в учебни заведения и юношески спортни клубове в Алтайския, Забайкалския и Красноярския край и Иркутска област. Руски опозиционен новинарски източник оповестява на 11 март, че Министерството на образованието в Апатити, Мурманска област, е присъединило чиновници на " Вагнер " в урок по кариерно насочване, с цел да опишат " героични истории " и да разпространяват младежката група " Вагнерьонок " и летния лагер в Крим.
 
Групата " Вагнер " евентуално се стреми да набере още по-впечатлителни новобранци посредством тези акции, ориентирани към младежите, и да им внуши екстремистката идеологическа марка на съветския ултранационализъм на Пригожин. Възможно е Пригожин да се пробва да преструктурира група " Вагнер " в твърдолинейна идеологическа елитна паралелна военна организация, която да си извоюва профилирана роля измежду съветските сили в Украйна, защото предходната ѝ роля за обезпечаване само на тактически придобивки се разсейва с евентуалната кулминационна точка на група " Вагнер " към Бахмут.

Основни заключения:
На 11 март съветските сили не са осъществили доказан прогрес в Бахмут;Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова удостовери, че във вътрешния кръг на Кремъл има вътрешни битки, че Кремъл е отстъпил централизирания надзор върху съветското осведомително пространство и индиректно, че съветският президент Владимир Путин не може да го поправи;Финансистът на " Вагнер " Евгений Пригожин съобщи, че след борбата при Бахмут ще трансформира групата " Вагнер " в твърдолинейна идеологическа елитна паралелна военна организация;Украински източници оповестяват, че украинските сили са напреднали към Сватово;Руските сили не престават да построяват укрепления в Запорожка област;Мобилизираните съветски бойци не престават да оповестяват недоволства, че командирите се отнасят зле с тях и ги употребяват като непотребна работна ръка за запълване на дупки в съществуващите формирования;Руските окупационни чиновници употребяват детското опазване на здравето, с цел да основат взаимозависимост от съветската здравна система.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР