Във вашингтонски мозъчен тръст, който Байдън понякога е използвал като

...
Във вашингтонски мозъчен тръст, който Байдън понякога е използвал като
Коментари Харесай

Открити са класифицирани документи от периода на Байдън като вицепрезидент

Във вашингтонски мозъчен концерн, който Байдън от време на време е употребявал като офис, са открити класифицирани документи от времето, когато Джо Байдън е бил вицепрезидент на Барак Обама, съобщи Агенция Франс Прес, цитирайки Белия дом.

Адвокатите на Байдън са разкрили документите през ноември предходната година, до момента в който са разчиствали офиса, и са ги предали на Националния списък. Той се занимава с всички сходни материали, съобщи специфичният юрист на Байдън Ричард Заубер.

" Белият дом си сътрудничи с Националния списък и Министерството на правораздаването ", се споделя в изказването на Заубер.

Заубер разказа случая като " дребен брой документи с класифицирани обозначения ", които са били открити в Центъра " Пен Байдън “. Той сподели, че по това време те са били в заключен долап.

" Документите не са били предмет на предходни претенции или следствия ", а след предаването им юристите на Байдън също са сътрудничили, " с цел да подсигуряват, че всички документи на администрацията на Обама-Байдън са по подобаващ метод във притежание на архивите ", сподели той.

CBS заяви, че основният прокурор Мерик Гарланд е упълномощил на американския прокурор в Чикаго да прегледа документите и че ФБР също води следствие. Според репортажа става въпрос за към 10 документа. Неназован източник, осведомен с тях, е декларирал, че нито един от тях не съдържа нуклеарни секрети. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР