Във Вашингтон започна срещата на американския държавен секретар Майк Помпейо

...
Във Вашингтон започна срещата на американския държавен секретар Майк Помпейо
Коментари Харесай

Започна срещата на Майк Помпейо със севернокорейския пратеник

Във Вашингтон стартира срещата на американския държавен секретар Майк Помпейо с Ким Йон-чхол, високопоставения делегат на севернокорейския водач Ким Чен-ун, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

Двамата беседват в хотел в американската столица. Разговорът им е от огромно значение за възможна втора среща на върха на Доналд Тръмп с Ким Чен-ун. Възможно е през днешния ден севернокорейският емисар да се срещне в Белия дом и с Доналд Тръмп.

Тръмп и Ким Чен-ун се срещнаха за първи път на 12 юни предходната година в Сингапур. Това беше първата среща на върха на настоящ американски президент и севернокорейски водач. Тя завърши с ангажимент на севернокорейския водач за цялостна денуклеаризация на Корейския полуостров. Но по-късно договарянията за реализиране на това заричане забуксуваха и съответните достижения се броят на пръстите на едната ръка, отбелязва Агенция Франс Прес.

Ким Йон-чхол трябваше да посети Вашингтон при започване на ноември, само че тогава визитата му беше анулирана в последния миг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР