Във Вашингтон се проведе поредният кръг от изслушвания като част

...
Във Вашингтон се проведе поредният кръг от изслушвания като част
Коментари Харесай

Войната срещу Тръмп се разраства

Във Вашингтон се организира следващият кръг от чувания като част от следствието за импийчмънт на американския президент Доналд Тръмп. Правната комисия в Камарата на представителите изслушаха тълкувания на няколко професори по право по отношение на дейности на президента и дали тези дейности могат да са причина за импийчмънт.

В траялия над осем часа маратон трима професори обявиха, че задържане на помощ за Украйна като залог за следствие против политически конкурент без подозрение е причина за импийчмънт. Демократите упрекват Тръмп във възпрепятстване на правораздаването и на работата на Конгреса, заплашване на очевидци и търсене на помощ от Украйна за продобиване на втори мандат следващата година.

Републиканците поканиха един от специалистите, който съобщи, че не е дал своя вот за Тръмп, само че уточни, че в тази ситуация има нищожни доказателства и доста яд. По думите му има намаление на критериите за импийчмънт и това може да докара до казус, който да окаже въздействие на бъдещи президенти.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР