Във Варненската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Анна“ започнаха

...
Във Варненската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Анна“ започнаха
Коментари Харесай

Във варненска болница преглеждат безплатно за сънна апнея

Във Варненската многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Св. Анна “ започнаха безвъзмездни прегледи за нараснал риск от сънна апнея. Това е най-честото нарушаване на дишането, настъпващо по време на сън, което може съществено да заплаши здравето на човек. Основните признаци са хъркането и паузите при дишане по време на сън.

Д-р Гален Шиваров – шеф на отделението „ Уши, нос и гърло “ в болничното заведение, акцентира пред БНР, че програмата е ориентирана не към диагностика, а към профилактика на обструктивната сънна апнея. За тази година е планувано през програмата да преминат 400 варненци.

„ Ние селектираме хората със признаци. Определяме риска за сънна апнея и анатомичните равнища на спънка. Правим разбор и даваме насоки за последващото поправяне, тъй че или да не се стигне до обструктивна сънна апнея, или в случай че тя към този момент е развита – да облекчим признаците “, съобщи той.

Тежките форми на сънната апнея не могат да се повлияят хирургично, уточни доктор Шиваров. По думите му най-засегнати са хората сред 35 и 55 години.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР