Във Варна започна първата среща на Експертна група “Почтеност“ към

...
Във Варна започна първата среща на Експертна група “Почтеност“ към
Коментари Харесай

Красен Кралев: Футболът отстъпва на тениса по сигнали за уредени срещи

Във Варна стартира първата среща на Експертна група “Почтеност “ към Европейската комисия. Тя е основана по приоритет 1 „ Почтеност в спорта “, част от новия „ Работен проект за Спорт 2017-2020 “, утвърден от Съвета на Министрите, виновни за спорт.

В експертната група се включват представители на държавните управления на всички страни членки, както и представители на интернационалните институции, работещи в областта на честността в спорта - Интерпол, Европол, Организация на обединените нации, Спортрадар. Събитието се провежда от Европейската комисия.

" През първия ден ще приказваме за всички случаи на нарушавания в спорта, а през втория ден ще се концентрираме върху основаване на национални платформи за битка с това събитие. Интересното е, че към този момент футболът не е №1 от спортовете, за които има сигнали за най-вече уговорени срещи.

Тенисът го изпреварва изрично с към 160 срещи в Европа за предходната година, а футболът е единствено с 45. В България срещата е единствено една, за която има подозрения ", показа преди министърът на младежта и спорта Красен Кралев. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР